“Wees op je hoede met afsteken vuurwerk en luister naar je ouders”

Enkel kinderen kijken uit naar het moment dat ze vuurwerk mogen gaan afschieten. Hoewel enkele ouders tijdens een gesprek met een redactrice van Dagblad Suriname hebben aangegeven, dat zij van het jaar niet eraan denken om vuurwerk te kopen, hopen sommige kinderen toch te genieten van het afschieten van wat vuurwerk. 

“Ik heb al geen geld en weet ook niet hoe wij gaan eten tijdens de kerstdagen. Ja ik verdien binnenkort, maar dan ga ik dat moeten besteden aan de vaste lasten en enkele kleine dingen die nog gedaan moeten worden”, zegt een ouder. “Ik heb geen geld om vuurwerk te kopen, daarnaast is het ook gevaarlijk en kan ook meer ellende met zich meebrengen, dus ik ben niet van die partij.”

Ben, die elf jaar is, geeft aan dat hij wel vuurwerk gaat kopen, maar met zijn eigen spaargeld. “Ik ben op dertien december elf jaar geworden en heb centjes gekregen als cadeau. Die zijn bij mijn moeder, maar ik heb haar gevraagd of ik maar een paar vuurwerkjes mag kopen ermee.” Ben houdt niet van de gevaarlijke vuurwerksoorten, maar net de gemakkelijke dingen die veel kleuren geven en handig zijn om af te schieten.

“Ik was enkele jaren terug ook gebrand door een vuurwerk, maar dat schrikt mij niet af. Ik was toen alleen, maar van het jaar ga ik samen met mijn stiefbroer zijn.”

Elisa, die moeder is van twee kinderen, zegt dat zij net maar een paar vuurwerkjes zal kopen.

“Ik heb geen geld, maar wil de kinderen niet straffen. Zij hebben het heel jaar door begrip getoond en hebben ook niet naar spullen gevraagd of niet gevraagd waarom dingen niet kunnen. Samen met mijn man heb ik vanaf juli dagelijks SRD 20 in een spaarpot gezet, dus daarmee gaan wij de kerstviering doen en enkele dingen kopen voor de kinderen om toch te genieten met oud en nieuw. Vuurwerk is gevaarlijk daarom is het heel belangrijk voor ouders om er bij te zijn in geval hun kinderen vuurwerk zullen afschieten. Wees op je hoede en luister naar je ouders, door een kleine fout kan je heel wat mee maken en ook veel verliezen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!