“Verkopen langs de straat is niet makkelijk”

Er zijn nog veel mensen die op zoek zijn naar een baan. Sommigen hebben een ander alternatief gekozen. “Rondlopen, vragen, wachten en blijven proberen levert toch niet veel op”, zegt Marlen. Zij is moeder van twee en probeert nu haar eigen ding te doen.

“Ik heb alleen moeten uitgeven aan vervoerskosten, printwerk en daarnaast ook copywerk en heb ondanks alles toch geen vaste baan kunnen vinden. Ik kwam toen op het  idee mee te doen met de verkoop langs de straat.” Marlen geeft in gesprek met Dagblad Suriname aan, dat zij een jaar lang rondliep om een werk te vinden en doet nu inmiddels al bijna twee jaren mee met de verkoop.

“Langs de straat mee doen met de verkoop is geen makkelijk werk, het is een heel proces hoor”, zegt Marlen. “De spullen die langs de straat worden verkocht worden grotendeels vanuit het buitenland gehaald en enkele zijn ook tweedehands. Je hebt enkele spullen die wel van hier zijn, maar niet zo veel. Men kiest vaak voor tweedehands. omdat dat goedkoop is en nu kijken de mensen ook veel ernaar uit. In deze moeilijke tijd is alles duur, dus tweedehands komt even goed uit, net een reddende engel. Je hebt enkele kleine ondernemers die tweedehandse spullen duur verkopen, maar het eindresultaat merkt men daarbij ook”, benadrukt de kleine onderneemster.

“Je gaat als eerste moeten kijken naar hoe je aan een betrouwbare bron komt om je spullen te sturen of laat halen vanuit het buitenland. Iemand met wie je goed kan communiceren en die zakelijk is. Daarna goed kijken waarin je wilt investeren, zoals kleding, schoenen, sieraden of andere huishoudelijke producten. Na het heel proses moet je ook nog kijken waar, hoe en op welke dagen je mee gaat doen met de verkoop. Dat is helemaal geen makkelijk werk, je gaat niet mee kunnen doen met de verkoop in een straat waar al zo’n zes mensen zijn met een stand en ook nog dezelfde dingen verkopen die jij verkoopt, dus je moet doordenken. Het was een heel proces, maar het is de moeite waard. Ik heb liever werk dan dat ik thuis zit te stressen en niet weet van hoe ik eten op tafel ga zetten of mijn kinderen naar school sturen en kleed. De verkoop gaat slap, maar ik kan dagelijks eten en zorgen voor enkele dingen.”

TM

error: Kopiëren mag niet!