Het echtpaar Barhoe-Ramhiet gehuldigd voor gouden huwelijk

Het echtpaar Barhoe-Ramhiet heeft hun gouden huwelijk (50 jaar gehuwd) gevierd. Het Burger Informatie Centrum van het commissariaat Wanica Zuid-Oost meldt op haar Facebook-pagina, dat districtssecretaris Stephen Dompig, de adjunct districtssecretaris Revenna Sanches en Lloyd Sabojo van de afdeling ICT de felicitaties hebben overgebracht. De middelen die gepaard gaan bij zo’n jubileum worden overgemaakt op een bank rekeningnummer opgegeven door het echtpaar.

Meneer Barhoe, Mahinderpersad, is geboren op 13 februari 1950 in het toenmalig district Suriname. Uit een gezin van 13 kinderen, is hij het 6e kind. De school mocht hij doorlopen. Barhoe is in 1976 begonnen met werken bij het ministerie van ROS, waar hij 6 jaren zijn krachten heeft gegeven als veldarbeider en vervolgens zijn loopbaan had voortgezet als tuinman op O.S. La-Recontre en de Willem van Lierschool tot zijn pensionering. 

Ramhiet, Soesilawatie, is geboren op 17 Januari 1954 in het toenmalig district Suriname. Uit  het gezin van 11 kinderen, is zij het 5e kind. De school had zij doorlopen. Ramhiet is verkoopster geweest bij de kantine van O.S. La-Recontre. Nu verkoopt ze al zo’n 40 jaren bij de kantine van O.S. Domburg. 

Het huwelijk werd gearrangeerd door de ouders van het echtpaar. Uit het huwelijk zijn 3 zonen en 2 dochters geboren. Ook heeft het echtpaar 14 kleinkinderen en 1 achterkleinkind. Als hoogtepunt gaf het echtpaar aan hun vertrek van plantage Laarwijk naar Domburg, waarbij ze direct hun intrek hadden genomen in hun eigen huis. 

Barhoe houdt van planten en mevrouw Ramhiet houdt van lekker koken. Als bezigheid doen ze aan tuinbouw voor eigen gebruik. Het echtpaar beleid het hindoe geloof en is verbonden aan de Prantik Arya Mandir, die ze frequent bezoeken.

error: Kopiëren mag niet!