Parmessar (NDP) vraagt DNA initiatief voor commissie inzake criminaliteit

NDP-fractieleider Rabin Parmessar heeft Assembleevoorzitter Marinus Bee gevraagd,dat het parlement het initiatief neemt om een commissie in te stellen die periodiek met de regering overlegt om de situatie met betrekking tot toenemende criminaliteit het hoofd te bieden. 

In de voorbije weken hebben diverse leden van het parlement meerdere malen de aandacht van de regering gevraagd voor de toename van gewelddadige berovingen in de samenleving. 

Vorige week heeft een winkelierster het leven gelaten tijdens een gewelddadige beroving. De situatie wordt met de dag erger en volgens Parmessar “beweegt” de regering ondanks de herhaalde oproepen vanuit het parlement niet. Hij stelt daarom voor dat zoals tijdens de Covid-pandemie, het parlement een speciale commissie instelt die dan samen met de regering periodiek van gedachten wisselt over te nemen maatregelen. 

DNA-voorzitter Bee kan zich helemaal vinden in het voorstel van de NDP-fractieleider en zei dat er spoedig een interne afstemming van het parlement hierover zal plaatsvinden.

SS

error: Kopiëren mag niet!