Chinese ondernemers sluiten dinsdag bedrijven tot 13.00 uur

Op 3 december 2022 werd Lin Yuliang, voorzitter van de Fujian sociale vereniging, op weg van zijn winkel in Langatabiki, beroofd en vermoord. Enkele dagen later, op 14 december 2022, werd Chen Yuanlan, houdster van een kleine supermarkt, tijdens normale werktijden, eveneens beroofd en vermoord.

Het veelvuldig voorkomen van inbraken, berovingen en overvallen bij voornamelijk Chinese ondernemers, al of niet gepaard gaande met brute mishandelingen en of moord, wekt grote verontwaardiging en baart grote zorgen bij de leden en het bestuur van de overkoepelende Chinese vereniging, Suriname Chinese United Association (SCUA).

Om haar diepe medeleven te betuigen aan alle slachtoffers van criminaliteit, doet de SCUA een oproep aan al haar leden en sympathisanten die een zakelijke onderneming exploiteren (waaronder warenhuizen, supermarkten, restaurants, etcetera) om in de ochtend van dinsdag 20 december, de deuren gesloten te houden voor een halve dag, tot 13:00 uur.

De SCUA dringt er sterk bij de regering op aan, om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen. Tegelijkertijd vragen wij de relevante wetgevende organen om enkele bepalingen van het wetboek van strafrecht zodanig te wijzigen, opdat er zwaardere straffen komen voor criminelen, om zodoende het crimineel gedrag te ontmoedigen.

Tenslotte, hopen wij dat de politie voortvarend te werk gaat om zo snel mogelijk de zaken op te lossen en de daders voor het gerecht te brengen om het recht te laten zegevieren en de zielen van de slachtoffers te troosten.

dhr. Li Xue Xiong
Voorzitter SCUA

苏华总会呼吁书

12月3日,福建同乡会会长林玉亮先生在Langatabiki的路上遭遇抢劫,不幸中弹身亡;12月14日,超市经营者陈远兰女士在营业时间被劫杀。此类不幸事件频发,引起了苏华总会的强烈愤慨和高度关注。为了向近日不幸遇劫身亡的同胞表示沉痛哀悼,本会呼吁:全苏里南华人商业团体(包括百货、超市、餐饮等)于12月20日(星期二)上午关门休业半天,当天下午一点再恢复营业。
苏华总会强烈要求政府投放更多资源以改善国家的安全状况,保障全体苏里南人民的生命财产安全。与此同时,我们也要求相关立法机构修改现有刑法部分条款,加大对犯罪分子的惩戒力度,有效震慑犯罪行为。我们期待警方早日破案,将匪徒绳之以法,以伸张正义、告慰死难者在天之灵。

苏里南华侨华人社团联合总会启

error: Kopiëren mag niet!