Avatar 2’s Box Office Huls schiet tekort op het openingsweekend
Door Ninian Carter

19 december 2022 – Avatar: The Way of Water maakte in het openingsweekend niet zo groot aan de kassa zoals velen hadden verwacht.

Disney’s “Avatar: The Way of Water” trok in het weekend $ 134 miljoen aan in de VS en Canada, en liet enigszins tekort aan enkele schattingen – de langverwachte film was onderzocht om tussen $ 145 miljoen en $ 179 te verdienen miljoen voor onderzoekers.

Avatar 2 receed een extra $ 301 miljoen van internationale kassa’s, waaronder $ 57 miljoen uit China-lager dan ervaren dan de COVID-19-situatie daar.

De resultaten zullen een teleurstelling zijn voor theatereigenaren die nog steeds worstelen om een ​​groot publiek aan te trekken sinds het einde van pandemische beperkingen.

De productiekosten voor Avatar 2 zouden $ 350 miljoen- $ 400 miljoen zijn, waardoor het voor Disney moeilijk is om zijn investering te poupet. Regisseur James Cameron zegt dat het de derde of vierde hoogste film aller tijden zal moeten zijn om een ​​winst te maken die een behoefte heeft om meer dan $ 2 miljard te verdienen aan de wereldwijde kassa.

De prestaties van het openingsweekend kunnen ook de bezorgdheid uiten over de algemene franchise in de toekomst – Cameron schoot twee vervolgjes tegelijk en hoopt in totaal maar liefst vijf avatarfilms te realiseren. Als Avatar 2 financieel faalt, twijfelt dit in de kansen op het zien van Avatar 4 (2026) en Avatar 5 (2028).

error: Kopiëren mag niet!