Weer aandacht gevraagd in DNA voor rattenplaag

In de Nationale Assemblee is donderdag tijdens de openbare vergadering weer aandacht gevraagd voor de rattenplaag in het district Nickerie. Waren het ruime twee weken geleden de leden Harriët Ramdien (VHP) en Ebu Jones (NDP) die de ministeries van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en Volksgezondheid om aandacht vroegen voor dit probleem, het was donderdag Mahinder Jogi (VHP) die de situatie weer onder de aandacht bracht van de regering. 

Behalve dat de rattenplaag voor ernstige schade zorgt in de rijstsector, brengt het de gezondheidssituatie van de bevolking in het district is gevaar. Het feit dat Jogi de situatie weer onder de aandacht brengt van de autoriteiten betekent, dat in de voorbije weken niet veel is gebeurd is aan acties om de situatie het hoofd te bieden. 

Ruim een week geleden verklaarde Volksgezondheid-minister Amar Ramadhin desgevraagd aan Dagblad Suriname, dat zijn ministerie qua acties zich zal focussen om preventie en voorlichting. Met de PAHO zou Volksgezondheid inmiddels bezig zijn om de “risk communication” op te zetten. 

Voor wat betreft de bestrijding van de ratten zou het ministerie van LVV belast zijn. Het lijkt erop, dat die zijde ook nog niets substantieel is ondernomen, anders zou Jogi niet gevraagd hebben om de nodige aandacht.

SS  

error: Kopiëren mag niet!