Verkeerslicht in het district Nickerie wordt aangepakt

De verkeerslichten die op de kruising van de Emma- en de Mohamed Yassin Nasrullahstraat in het Nieuw Nickerie zijn onder de aandacht van het ministerie van Openbare Werken.

Al jaren buiten werking

De afdeling Verkeer en Mobiliteit van het ministerie van Openbare Werken Nickerie meldt het volgende:

“U zult intussen hebben opgemerkt, dat de werkzaamheden aan het verkeerslicht op de kruising van de Emma- en de Mohamed Yassin Nasrullahstraat in volle gang zijn. Het verkeerslicht dat al een paar jaren buiten werking was, wordt binnenkort weer in werking genomen, zodat de voortgang van het verkeer weer ordelijk kan gebeuren. Wij vragen u daarom de berichten op de voet te volgen en u aan de verkeersregels te houden. Wie bieden alvast onze verontschuldigingen voor mogelijk ongerief gedurende de werkzaamheden.”

De gemeenschap in Nieuw Nickerie zit al geruime tijd zonder verkeerslicht, omdat de enige die er is dus was uitgevallen. 

Burgers in het district werden benaderd om hun meningen over de aanpak te geven. Roxanne is er blij mee alhoewel ze zegt, dat de situatie niet chaotisch was. Verder is het stoplicht volgens haar schatting zeker een vijf jaar of langer buiten werking en er werd geen werk van gemaakt. Het werd volgens Roxanne op gegeven moment heel druk op de kruising. Het is volgens haar merkbaar, dat de situatie wat drukte in het verkeer betreft aan het veranderen is in het district. Op gezette tijden en dagen wordt het volgens Roxanne heel druk en heb je dus de orde wel nodig. Het verkeerslicht zou hierbij dus een hele goede rol kunnen hebben.

Het verkeerslicht werd feitelijk vaak door bikers of leden van de verkeerspolitie opgepakt op hoogtijdagen wanneer het extra druk is in het verkeerd.

Stap in goede richting

Van juichen kan ze niet praten, maar ze merkt wel dat er alles aan wordt gedaan om waar nodig rustig maar zeker verandering te brengen. Volgens Roxanne is het een stap in de goede richting.

GW

error: Kopiëren mag niet!