Situatie toename berovingen baart DNA-leden grote zorgen

De situatie in het land van dagelijkse berovingen middels geweld, waarbij onlangs weer een dode is gevallen, baart diverse Assembleeleden grote zorgen. Aan de regering wordt dringend gevraagd om met achterlating van andere prioriteiten onmiddellijk de nodige acties te ondernemen om de veiligheid en het veiligheidsgevoel in de samenleving terug te brengen. 

Het Assembleelid Chuanrui Wang (VHP) vraagt zich af hoeveel dodelijke slachtoffers van berovingen nog moeten vallen voordat de regering harde actie onderneemt. Hij verwijst naar een winkelierster die eerder deze week bij een beroving middels geweld het leven heeft gelaten.

Wang zegt, dat praktisch om de ene dag en zelfs dagelijks in het nieuws melding wordt gemaakt van berovingen middels geweld. De berovingen worden gruwelijker en gewelddadiger. Hij vindt dat voorkomen moet worden dat het niet als normaal wordt beschouwd dat rovers slachtoffers verminkt of dood achterlaten na een beroving. Mensen die hard werken en eerlijk hun brood verdienen worden op klaarlichte dag overvallen en beroofd. De samenleving is bevangen in een vrees en het veiligheidsgevoel is gedaald naar een absolute dieptepunt. 

Wang zegt dat elke dode als gevolg van een beroving één teveel is. Hij heeft meerdere keren in het parlement aandacht gevraagd van de regering om acties te ondernemen ter bescherming van de samenleving en vooral ondernemers op wie criminelen het gemunt lijken te hebben. Wang, die zelf uit ondernemerskringen komt en erg bekend is met wat zich daarbinnen afspeelt aan gevoelens, zegt te zullen blijven hameren op harde acties van regeringszijde tegen de toenemende berovingen en het tanend veiligheidsgevoel in de samenleving. 

Mahinder Jogi (VHP) doet van zijn kant een dringend beroep op de regering om aandacht te geven aan dit serieuze vraagstuk. De veiligheid en het veiligheidsgevoel in de samenleving moeten snel terug. Hij vraagt de regering om met achterlating van andere prioriteiten dringende aandacht hieraan te geven. 

SS

error: Kopiëren mag niet!