Poll: Mensen somber gestemd over komende drie jaar

Dagblad Suriname vroeg haar lezers online in een poll of zij nog geloven dat de komende drie jaren goed gaat komen met het land. De uitkomst bevestigt het beeld dat velen in de samenleving hebben over de dramatische financieel-economische crisis waarin het land al feitelijk sinds het aantreden van de regering Santokhi-Brunswijk verkeert en de wijze waarop de regering worstelt om uit die crisis te geraken.

Van de 867 die binnen korte tijd hebben gereageerd op de poll, hebben 473 mensen de optie ‘Nee’ aangevinkt, met andere woorden, die stemmers geloven niet dat het de komende drie jaren nog goed gaat komen met het land (53 procent). Maar, en dat is toch opmerkelijk en positief te noemen, er zijn toch nog 139 personen die daar wel in geloven, 29 procent. 

Een percentage van 16 procent, 139 stemmers, heeft eigenlijk geen idee wat de komende drie jaren gaat gebeuren om Suriname uit de financieel-economische crisis en uit de rode cijfers te trekken. Deze mensen weten het simpelweg niet.

Het traject om uit die crisis te geraken is een ongelooflijk moeilijk traject. Een moeilijke weg, vele hobbels, gaten en kuilen, moet hersteld worden. Vele nationale en internationale schulden moeten worden afgelost en daartoe is al een aantal schuldherschikkingen met instanties en landen overeengekomen. Maar, let wel, van kwijtschelding is geen sprake. Schulden kunnen op een verzachtende wijze verder de komende jaren afgelost worden. 

De financiële wereld is geen makkelijke wereld. De regering werkt hard om uit de huidige crisis te kruipen, maar dat gaat niet van de ene dag op de andere dag. De samenleving zal geduld moeten betrachten. Het geduld gaat nog meer op de proef gesteld worden, vooral nu duidelijk is dat dollars uit de oliebronnen voor de kust nog zeker een aantal jaren op zich zullen laten wachten. Maar, betere tijden gaan komen. 

Jammeren en klagen zetten geen zoden aan de dijk. Protesten, demonstraties met alleen maar geschreeuw en geen alternatieven, geen ombuiging beleidsplannen, zetten geen zoden aan de dijk. Alleen het harde werken van de huidige regering gaat die zoden aan de dijk kunnen zetten. Geef en gun het regeringsteam die tijd.

PK

error: Kopiëren mag niet!