OEKRAÏNE
Amerikaanse toezeggingen voor militaire hulp
DOOR PHIL BAINBRIDGE

December 16, 2022 – Het nakomen van zijn toezeggingen aan Oekraïne dwingt het Pentagon om het contracteren, assembleren en leveren van wapens te versnellen om het risico te vermijden dat zijn eigen voorraden uitgeput raken in het geval het wordt opgeroepen tot militaire actie.

Hoewel de uitgaven van het Pentagon gericht waren op de hightech – stealth-jets en hypersonische raketten – vereist de verdediging van Oekraïne artillerie en pantserdoorborende wapens, waarvan de productie in sommige gevallen jaren geleden is gestaakt. De VS worden nu geconfronteerd met de noodzaak om de productie op te voeren, zodat hun eigen voorraden niet onder het niveau komen dat nodig is om hun eigen grondgebied of een van de andere potentiële theaters te verdedigen, bijvoorbeeld in de Indo-Pacific.

Er is een groeiende consensus dat de voorraden ongeveer 50% groter moeten zijn dan die van vóór Oekraïne, en gebruikmakend van de lessen die zijn getrokken uit Operatie Warp Speed, de overheidsbrede inspanning om tests, therapieën en vaccins te ontwikkelen om Covid-19 aan te pakken, is het Pentagon begonnen een fast-track Undefinitized Contract Action (UCA) gebruiken om aannemers te autoriseren en zelfs de levering in ontvangst te nemen voordat de voorwaarden en prijzen definitief zijn.

De constante spanning in het systeem betekent dat terwijl militaire planners voorraden zo snel mogelijk willen aanvullen om militaire risico’s te beperken, contractfunctionarissen waarborgen hebben om belastinggeld te beschermen tegen fouten en misbruik.

error: Kopiëren mag niet!