Minister Nurmohamed: “Wegdek en riolering Waterkant worden volledig aangepakt door ondernemer”

De herinrichting van de Waterkant begint vorm te krijgen. Het wegdek en de verbetering van het rioleringsstelsel tussen de Heiligeweg en de Jodenbreestraat zijn onderdeel van het plan, stelt Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) tegenover Dagblad Suriname. Dit geheel wordt getrokken door een lokale ondernemer.

“Het past volledig in het uitgestippelde beleid. Vanaf mijn aantreden heb ik aangegeven, dat het beleid nu zal zijn om particulier initiatief te stimuleren. Dit is de zoveelste voorbeeld van een prachtig project”, merkt de bewindman op. 

De omgeving van de Centrale Markt Paramaribo (CMP) en de Vreedzaam Markt worden door inkomen van het Royal Breeze Hotel aangepakt. De afgeschreven bermen en kapotte parkeerplaatsen worden vervangen door moderne geschikte infrastructuur. De bewindsman juicht het initiatief van de ondernemer toe. 

Verbetering verkeer 

Het project heeft onder andere als doelen het verbeteren van de verkeersveiligheid van snel en langzaamverkeer en het verbeteren van de verkeersveiligheid door organiseren van het parkeren. Eerder dit jaar werd het contact voor verbouwing van de Van ’t Hogerhuysstraat en de brug over de Saramacca Doorsteek getekend op OW.

Volgens het contract zal het consortium van Sunecon/Firm Engineering and IBT engineering het ontwerp maken van de wegen rondom de Jules Sedney Haven, de brug over het Saramaccakanaal, de aanpassing van de Van ’t Hogerhuysstraat, alsook de directievoering van de werken zal doen. Het betreft projecten die gefinancierd worden door de IDB en de Wereldbank. Minister Nurmohamed gaf daarbij aan, dat de herinrichting niet alleen de verkeerssituatie van- en naar Commewijne zal verbeteren, maar ook voor ordening zorgen rondom de Nieuwe Haven zal zorgen.

error: Kopiëren mag niet!