Minderjarige jongens over straat opgepakt na Burna Boy show

Jeugdvoorlichting KPS heeft donderdag 15 december een bericht op haar Facebook-pagina geplaatst, waarbij wordt aangegeven, dat minderjarige jongens (9) in de ochtend over straat zijn opgepakt, na de Burna Boy show. In hun bezit werd een bedrag van circa SRD 3.000 aangetroffen.

De jongens zijn overgebracht naar de afdeling Jeugdzaken van het KPS (Korps Politie Suriname). De ouders van de minderjarige jongens werden in het bericht opgeroepen om contact te maken met Jeugdzaken. 

De redactie van Dagblad Suriname heeft naar aanleiding hiervan de woordvoerder van het KPS, Milton Bisschop, benaderd met enkele vragen. Bisschop geeft aan, dat de PR-afdeling van het KPS tot dusver niet over enige informatie beschikt. Het is dus ook niet bekend of de ouders zich inmiddels hebben aangemeld. 

Uit de reacties van personen op Facebook blijkt, dat de jongens op de auto’s van de mensen gingen letten. En hoogstwaarschijnlijk hun geld daarmee verdiend hebben. Dit is echter niet bevestigd door het KPS. Het bericht van Jeugdvoorlichting KPS is inmiddels verwijderd. Wel blijven zij ouders/verzorgers wijzen op hun verantwoordelijkheid, door te allen tijde op hun kinderen te letten. 

SK

error: Kopiëren mag niet!