China Ambassador School Cup van start

De China Ambassador School Cup is donderdag 15 december van start gegaan. Ruim 200 leerlingen van onder andere de OS Mayosteeg, OS Zinniastraat en OS Marowijneproject zullen twee dagen lang onderling strijden voor verschillende prijzen.

Minister Gracia Emanuel van Regionale Ontwikkeling en Sport noemde alle deelnemers winnaars bij de aanvang.   

Structuur

In februari 2019 werd de eerste editie van de Chinese Ambassadors School Cup gehouden. Tijdens dit evenement streden leerlingen van 8 scholen in verschillende districten (Paramaribo, Commewijne, Wanica en Coronie) in volleyball, voetbal, bats, dammen en atletiek. 

Het huidige project wordt geïnitieerd als het vervolg en de uitbreiding van de eerste editie. De bedoeling van dit project is om de nodige structuur en hulp te bieden bij de ontwikkeling van een jaarlijkse landelijke schoolsportcompetitie. Ook moet dit project talent identificeren en ondersteuning geven aan leerlingen om hun vaardigheden te ontwikkelen. De leerlingen worden bijgebracht om te streven naar fysiek, mentaal en sociaal welzijn en gezondheid. Dat kan door een gezonde levensstijl na te streven en actief in het leven te staan. 

Sleutel tot ontwikkeling 

“Onderwijs is de sleutel voor de ontwikkeling van een kind én van een samenleving”, zo zei districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost in zijn toespraak.

“Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Daarom heeft ieder kind recht op goed onderwijs. Overal en altijd. Echter laten de feiten ons blijken dat nog steeds niet alle kinderen naar school gaan. Terwijl onderwijs juist zo belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen én samenlevingen. Een kind dat goed onderwijs krijgt, krijgt kansen voor de toekomst. Sport en beweging is een integraal onderdeel van een gezond levenstijl. Pak deze kans met beide handen aan. Maak gebruik van de mogelijkheden en ontwikkel jezelf”, aldus de burgervader tegen de leerlingen.  

error: Kopiëren mag niet!