80.000 bezoekers verwacht bij Owru Yari Feest binnenstad Paramaribo 

De Stichting Owru Yari Fest verwacht tussen de 50 en 80.000 bezoekers bij de Pagara estafette en het Owru Yari feest in de binnenstad van Paramaribo. De activiteiten konden twee jaar lang niet plaatsvinden wegens de maatregelen tegen het Covid-19 virus.

De organisatie belegde  donderdag een gezamenlijke persconferentie met onder andere districtscommissaris Ricardo Bhola van Paramaribo Noord-Oost, het Korps Politie Suriname (KPS) en andere relevante stakeholders. Daarbij werden de plannen voor de viering van 31 december 2022  bekend gemaakt. In totaal zullen er vier grote podia ingericht worden.

De Pagara estafette zal om 12.00 uur starten in de Jodenbreestraat. Er zullen 7 EHBO posten opgericht worden en 9 mobiele toiletgroepen. De organisatie verwacht ook 200 venters. 

Veiligheid

De KPS zal wegens veiligheidsoverwegingen het gebied afzetten. De politie waarschuwt voor excessief gebruik van alcohol en zal tevens optreden tegen het gebruik van lachgas. Wapens en glazen flessen zijn verboden. 

Owru Yari werd voor de Covid-pandemie gekenmerkt door een grootse gezellige drukte in de binnenstad en muziek op verschillende podia. Samen met elkaar, oud en jong, werd er een groot feest van gemaakt. Om het feest na twee jaren in goede banen te leiden is dit jaar besloten alle krachten te bundelen in Stichting Owru Yari Fest. Zo staat de coördinatie tussen verschillende partijen en instanties van het jaar centraal en worden de verschillende resources beter op elkaar afgestemd. 

error: Kopiëren mag niet!