TECH
EU-deadline voor overstap naar USB-C-connector
DOOR DUNCAN MIL

14 december 2022 – De deadline van de Europese Unie voor apparaatfabrikanten om over te schakelen op USB-C voor hun data- en oplaadpoorten betekent dat Apple de iPhone Lightning-connector moet opgeven.

Alle iPhones die in de EU worden verkocht, moeten uiterlijk op 28 december 2024 kunnen worden opgeladen met USB-C-kabels. De wet is gepubliceerd in het Publicatieblad van de EU en is van toepassing op telefoons, tablets, koptelefoons en draagbare gameconsoles.

Greg Joswiak, Senior Vice President of Worldwide Marketing van Apple, vertelde de Wall Street Journal dat de technologiegigant zich “uiteraard” aan de wet zou houden.

“De aanpak zou beter zijn geweest voor het milieu en beter voor onze klanten als er geen overheid was die zo prescriptief was”, zei Joswiak.

USB-C-kabels kunnen alle Android-smartphones, de meeste moderne laptops en tablets en zelfs de iPad Pro van Apple opladen.

De eigen Lightning-kabel van Apple is een bron van winst voor de technologiegigant, vooral nadat deze stopte met het opnemen van opladers in iPhone-dozen. Na de overstap naar USB-C hebben iPhone-gebruikers geen reden om exclusief bij Apple te kopen.

De volgende langverwachte lancering van Apple’s iPhone 15 Pro zal echter waarschijnlijk overschakelen naar Thunderbolt 4, dat volledig compatibel is met USB-C en gegevensoverdrachtssnelheden tot 40 Gbps biedt, wat ongeveer twee keer zo snel is als de maximale doorvoer van 20 Gbps van de iPhone 15 Pro. snelste USB-C-poorten.

De smartphone behoudt nog steeds MagSafe en draadloos opladen, aangezien Apple waarschijnlijk binnenkort hoopt te migreren naar een portless iPhone.

error: Kopiëren mag niet!