“Protestgroepen die regering weg willen moeten alternatieven bieden aan volk”

Protestgroepen die schreeuwen dat de regering naar huis moet, moeten volgens president Chandrikapersad Santokhi een politieke partij oprichten en campagne voeren om de stem van bevolking achter zich te krijgen. Men moet het volk overtuigen, dat zij het alternatief zijn en daarbij aangeven hoe hun plannen eruit zien om een goede toekomst voor het land te ontwikkelen. Men moet het volk aangeven hoe hun herstelplan en hun hervormingsprogramma eruit zien en het volk daarvan overtuigen.

Dit is steevast de houding van de regering met betrekking tot protesten die oproepen om de regering naar huis te sturen. 

President Santokhi zei dinsdag op een persconferentie, dat de houding van de regering met betrekking tot protestacties ingegeven is door de democratie. Indien er opgeroepen wordt voor beleidsombuiging, beleidsaanpassing, prijsstabilisatie en andere issues, dan heeft de regering daar wel een open oor naar. 

De regering heeft tot nog toe getoond bereid te zijn te luisteren en daadwerkelijk de nodige maatregelen te treffen waarnaar men vraagt. Dat is democratie waar de regering achter staat en ook beschermt.

SS

error: Kopiëren mag niet!