ABOP-parlementariër Sampie plaatst kanttekeningen bij presidentiële commissie voor GBB 

“Commissie zonder meerwaarde en slechts om belangen te verdedigen”

Het Assembleelid Edgar Sampie (ABOP) heeft kanttekeningen geplaatst bij een door president Chandrikapersad Santokhi geïnstalleerd meldpunt grondproblemen. Het meldpunt grondproblemen voor advies en begeleiding werd door het staatshoofd dinsdag ingesteld.

Sampie vraagt zich af wat het doel is van de commissie en plaatst ook kanttekeningen bij de samenstelling daarvan. Dit stelt de jonge politicus via social media. 

Hij schreef: “Gister heeft president een meldpunt grondproblemen voor advies en begeleiding geïnstalleerd. Weer zo een commissie zonder meerwaarde en slechts om belangen te verdedigen. Weer een set om een niet VHP-minister te dwarsbomen bij acties tegen grootgrondbezitters, die hun verkregen gronden niet beheren of kunnen beheren. Die wachten om te verkavelen en te verkopen voor het arme volk. Zal dat woord niet meer gebruiken, maar kijk wie in die commissie zit.”, aldus de parlementariër. 

Grondprblemen 

“Bij dit meldpunt kunnen personen terecht die geconfronteerd zijn met onder andere onrechtmatig uitgegeven terreinen, maar ook voor informatie over vervallen erfpacht en grondhuur en welke stappen ondernomen moeten worden in zulke gevallen. De regering heeft vanaf haar aantreden aangehaald, dat iedere Surinamer recht heeft op een stuk grond. Op voortvarende wijze heeft de regering de achterstand in aanvragen aangepakt, alsook het uitreiken van bereidverklaringen voor percelen. Het is echter gebleken, dat er onregelmatigheden plaatsvinden, die ook dienen te worden aangepakt. Bij dit meldpunt zullen burgers die de dupe zijn geworden van onregelmatigheden hun beklag kunnen doen. Juristen die zijn aangesloten bij dit meldpunt, zullen de aangegeven zaken aanpakken en afhandelen”, zo werd  gesteld bij de instelling. 

Opmerkelijk is dat de namen van de personen in de commissie niet zijn prijsgegeven. Uit beelden blijkt echter dat het ministerie van GBB, onder leiding van minister Dinotha Vorswijk, niet vertegenwoordigd is.  

error: Kopiëren mag niet!