WK poll: Frankrijk leidt peilingen over Marokko

Argentinië werd dinsdag de eerste finalist van het Wereldkampioenschap Voetbal 2022 in Qatar. Vandaag wordt de tweede halve finale gespeeld tussen titelverdediger Frankrijk en Marokko.

De Fransen bereikten de halve finale door in de knock-out fase te winnen van Polen en Engeland. De Atlas leeuwen aan de andere kant bereikten verrassend de halve finales door zich in de knock-out rondes te ontdoen van hun buren in het noorden, Spanje (na penalty’s) en Portugal van Cristiano Ronaldo. Met Marokko in de halve finale is het voor het eerst een afrikaans land in de top vier van het WK.

image.png

Volgens de peiling via www.dbsuriname.com, waar 458 personen hebben gestemd, kreeg de ploeg van trainer Didier Deschamps 263 stemmen (57%), terwijl de Noord Afrikanen 195 stemmen (43%) kregen. 

De wedstrijd wordt gespeeld in het Al-Bayt stadion en begint om 16.00 uur Surinaamse tijd. De winnaar speelt zondag de finale tegen Argentinië en het verliezende team zal zaterdag tegen Kroatië de derde/vierde plaats uitvechten.

error: Kopiëren mag niet!