Nizamali Ozir vraagt aandacht regering voor openen Verzekeringskamer

Nizamali Ozir, Verzekeringsagent tevens Truckhouders voorzitter, pleit al langer dan 20 jaar voor een verzekeringskamer. Vorig jaar op 2 augustus werd Ozir uitgenodigd door de DNA-voorzitter, Marinus Bee.

Tijdens het gesprek legde Ozir uit waarom een Verzekeringskamer nodig is. Ook haalde hij tijdens het gesprek aan, dat de Verzekeringskamer zichzelf kan financieren en dat het niet alleen bedoeld is voor de WAM-verzekering, maar ook voor de brand- en ziektekostenverzekering. Bee gaf op zijn beurt aan dat het werk aan de juristen gegeven zou worden, zodat dit juridisch bekeken kon worden. Echter heeft Ozir na een jaar nog steeds niets gehoord van de DNA-voorzitter.

Ozir geeft in een recent gesprek aan, dat hij nog steeds wordt gebeld door personen die vragen naar een Verzekeringskamer om hun problemen op te lossen. Volgens de blikschaderegeling is de wet weggelaten waarbij de politie ter plekke aanwezig zou moeten zijn. Deze blikschaderegeling houdt in dat de politie niet meer uitrijdt bij aanrijdingen indien de voertuigen rijdend de plek van het ongeval kunnen verlaten. “Mensen moeten dus onderling regelen en gaan claimen wie fout is”, zegt Ozir. 

“Soms willen de veroorzakers geen schade formulier invullen. Soms rijden ze weg en wanneer dit bij de politie wordt doorgegeven zeggen ze ‘wij bemoeien niet’. Vele malen is het zo dat wanneer de persoon het nummer doorgeeft van de veroorzaker, er dan wordt gezegd dat de persoon de veroorzaker zelf moet zoeken. Terwijl de politie de persoon moet oproepen en onderzoekingen moet doen. Maar dit gebeurd vaak niet.”

“Een van de problemen die zich ook voor kan doen is dat de maatschappijen verlies lijden. Sommige mensen maken een aanrijding en gaan achteraf verzekeren. Ze geven een andere datum op en de maatschappij wordt benadeeld. Soms worden de verzekerden benadeeld en soms ook de maatschappijen. Sommige mensen hebben geen mobiele telefoon waarbij de optie bestaat om een foto/video te maken. Wat gebeurd er dan als dat niet mogelijk is? Want je moet foto sturen/appen van de schade. Het zorgt dus voor heel wat problemen en stagnatie.”

Ozir geeft aan, dat deze zaken strikt afgehandeld moeten worden zonder dat het bij de groene tafel terecht komt, omdat het proces nog veel langer duurt. Naar zijn zeggen moet er dus een wet komen, waarbij de regering toestemming geeft om een Verzekeringskamer te openen. Het doel van de Verzekeringskamer is om de problemen van de burgers tegen een kleine betaling rechtstreeks af te handelen. Ozir vraagt aan de regering waarom de Verzekeringskamer nog steeds niet in het leven geroepen kan worden. “Al jaren kan dit nog steeds niet tot stand komen, terwijl de DNA-voorzitter heeft toegezegd om de stukken door te sturen naar de juristen.”

Ozir wil tot slot de presentator van Trishul, Ali Ahmad, bedanken voor het blijven aankaarten van dit onderwerp, zowel via de radio als televisie.

SK

error: Kopiëren mag niet!