“Moni karta” systeem fase genaderd van registratie

Het “moni-karta” systeem voor sociale ondersteuning is nu de fase genaderd waarbij voor de verschillende categorieën van financiële steun de finale criteria worden vastgesteld. De registratie van de doelgroepen zal binnenkort aanvangen.

Minister Albert Ramdin (Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking), coördinator van de cluster van ministers die het sociaal-programma van de regering trekt, zei dinsdagmiddag tijdens een regerings persconferentie, dat er 7 vormen van financiële ondersteuning zullen worden verstrekt: voor brandstof, elektriciteit, basisvoedsel, transport, kookgas, medische voorziening en water.  Het moment waarop de financiële ondersteuning ingaat zullen de prijzen van deze van deze diensten naar het marktconforme niveau gaan. 

Het “moni karta” systeem is het kernonderdeel van het sociaal programma van de regering waarbij afgestapt wordt van objectsubsidie naar subjectsubsidie. Het is één van de maatregelen van de regering om haar subsidieuitgaven te verminderen. Algemene subsidies waarbij een product of dienst wordt gesubsidieerd worden afgeschaft.

Volgens minister Ramdin zal begonnen worden met de financiële ondersteuning voor brandstof. Hoe groot het subsidiebedrag is zal nog moeten worden vastgesteld. Hoewel nog niet alle criteria punten zijn vastgesteld zegt Ramdin dat personen met een inkomen van SRD 6.500 met een gezin bestaande uit vier personen zich zullen mogen registreren voor de moni karta. Het ID-platform van het digitale geldkaartensysteem is reeds gereed.

De financiële middelen voor uitvoering van dit sociaal programma van de regering zijn ook reeds beschikbaar. Het gaat voornamelijk om middelen van de IDB. Het “moni karta” systeem zal gefaseerd worden ingevoerd.

SS

error: Kopiëren mag niet!