Bezorgdheid over grenspaaltjes op publieke terreinen niet nodig

In het kader van het Publieke Terreinen Project van het directoraat Ruimtelijke Ordening van het ministerie van Ruimtelijke Ordening en Milieu (ROM) worden grenspaaltjes geplaatst rondom verschillende publieke terreinen. Het gaat om opmeting van de gebieden, hetgeen gebeurt in samenwerking met het Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem (MI-GLIS). 

Hiermee moet voorkomen worden, dat deze gebieden gebruikt worden voor andere doeleinden dan waar zij voor bestemd zijn. Een voorbeeld is de Cultuurtuin, waar in het verleden percelen voor woningbouw zijn uitgegeven. 

Ten aanzien van de paaltjes op het Onafhankelijkheidsplein is er wat ophef ontstaan in de samenleving.

Ramon Kadirbaks, coördinator directoraat Ruimtelijke Ordening, geeft woensdag 14 december in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan, dat hij de bezorgdheid van de gemeenschap begrijpt. “Ik ben blij dat men zo alert is, dat geeft de betrokkenheid van de burger aan.” Kadirbaks meent echter dat die bezorgdheid niet nodig is. 

De plaatsing van de grenspaaltjes c.q. opmeting van de gebieden vindt ook plaats in de Cultuurtuin, op het Plein van 12 Mei en enkele andere pleinen en publieke gebieden. De grenspaaltjes op het Onafhankelijkheidsplein zijn intussen verwijderd.

error: Kopiëren mag niet!