Stanley Raghoebarsing beëdigd als nieuwe minister van Financiën en Planning

De Surinaamse regering is eindelijk weer volledig. Na maandenlange onderbreking heeft president Chandrikapersad Santokhi een nieuwe minister van Financiën en Planning. Stanley Raghoebarsing wordt de bewindsman op deze uiterst belangrijke post. Hij was eerder al minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking (PLOS, 2000-2005) en van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV, 2005-2010). 

De nieuwe minister neemt over van Armand Achaibersing die eerder dit jaar om persoonlijke redenen aftrad. Sindsdien nam minister Albert Ramdin van het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking waar.

Econoom

Stanley Raghoebarsing studeerde vanaf 1974 economie aan de Universiteit van Tilburg en slaagde hier in 1981 met de graad van doctorandus. Tegelijkertijd volgde hij van 1978 tot 1980 een studie in landbouw en economie aan de Landbouw Universiteit in Wageningen. Van 1982 tot 1991 werkte hij als econoom op het ministerie van LVV en in de tien jaar erna als manager en consultant in het bedrijfsleven.

In 2000 werd hij namens de Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) minister van Planning en Ontwikkelingssamenwerking in het kabinet-Venetiaan. Na de verkiezingen van mei 2005 kwam Raghoebarsing als een van de weinige ministers terug in het nieuwe kabinet onder leiding van Venetiaan, maar ditmaal als minister van LVV. Begin jaren 2010 was hij voorzitter het Dr. Mr. Drs. Jnan Adhin Kennisinstituut van de VHP. 

In september 2020 benoemde president Santokhi Raghoebarsing tot regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname (CBvS). Daarnaast was hij adviseur van Achaibersing, de minister van Financiën. Hij was ook betrokken bij het Platform Koersstabilisatie. 

error: Kopiëren mag niet!