Onderhoud omgeving door burgers nog steeds belangrijk

Al geruime tijd blijkt, dat burgers de openbare bermen en trenzen in hun buurt niet optimaal of zelfs helemaal niet schoonmaken, omdat ze ervan uit gaan dat die aan de staat toebehoren.

Eigen verantwoordelijkheid

De districtscommissaris van Nickerie Senrita Gobardhan, deed eerder dit jaar een dringende oproep aan bewoners van het district om hun omgeving netjes te houden en zo te voorkomen dat er broedplaatsen van ongedierte ontstaat. De districtscommissaris heeft benadrukt, dat er een boete aan verbonden zal worden als burgers zich niet houden aan de regels.

Nu doet ook districtscommissaris Josta Lewis een oproep aan de gemeenschap in het ressort Kabalebo. Beide burgermoeders willen de essentie van het nemen van de eigen verantwoordelijkheid en het onderhouden van de omgeving waar men verblijft centraal stellen.

Overheid verleent een helpende hand

De overheid is op de eerste plek hoofdverantwoordelijke voor alle openbare trenzen en bermen. Bewoners die een bepaald perceel aangewezen krijgen worden door de overheid, moeten ook in de gelegenheid gesteld worden om mee te helpen met het onderhoud van hun omgeving.

“De veldwerkers van het Commissariaat Sipaliwini-bestuursressort Kabalebo zijn druk bezig geweest de bermen vanuit Hoglanding  schoon te maken en gingen na dit gedaan te hebben ook richting Apoera/ Plan Apoera”, aldus het Burger Informatie Centrum Kabalebo. 

“Er wordt een dringend beroep op de gemeenschap gedaan om zelf (waar nodig) hun bermen te onderhouden voor een schoon milieu in Kabalebo. Het is verder ook van belang, dat er geen grof vuil zoals autowrakken, houtmaterialen op de bermen gelaten wordt. Geen kokosnootbomen planten langs de goten om te voorkomen dat de goten verstopt raken door kokosnoten die na het vallen terecht komen in de trenzen. Geen huisvuil gooien langs de bermen die op den duur in de goten terecht komen.”

Deze oproep is gedaan door districtscommissaris Lewis, omdat alleen de bermen van de leegstaande percelen en gronden schoongemaakt zullen worden.

GW

error: Kopiëren mag niet!