Henk Abrahams Stichting kijkt kat uit de boom na bekendmaking Surinaamse Partij voor de Dieren

Dat er door Hubert Rampersad een nieuwe politieke partij is opgericht voor dieren, de Surinaamse Partij voor de Dieren (SPD), maakt op Cynthia Ashruf van de Henk Abrahams Stichting nog geen indruk.

De nieuwe partij heeft via de media laten weten als hoofdthema het streven naar een diervriendelijke samenleving te hebben. Daarbij wil de SPD ook werken aan de bewustwording voor het dierenwelzijn en dierenrechten in Suriname. 

Juist op dit punt wijst Ashruf erop dat zij zich daarvoor al meer dan 30 jaar inzet. Ook benadrukt Ashruf, dat zij zich samen met dierenarts Leontine Bansse-Issa heeft ingezet voor de totstandkoming van de wet Dierenwelzijn. 

“De stichting heeft keihard gevochten voor de totstandkoming van de wet in 2017”, benadrukt Ashruf. Zij brengt in herinnering dat de Henk Abrahams Stichting samen met de stichting Dierenbescherming Suriname zijn begonnen met de sterilisatie- en castratieprogramma’s.

Ashruf, die al tientallen jaren bezig is met het lot van de dieren in Suriname, zegt ten aanzien van de oprichting van de SPD een zeer afwachtende houding aan te nemen. “Op grond van het feit dat men zich nog moet bewijzen”, zegt Ashruf tot slot.RB

error: Kopiëren mag niet!