18 scholieren gewond nadat schoolbus tegen bergwand is gereden op Afobakaweg

Tijdens de rit naar huis is maandagmiddag rond twee uur een schoolbus met 45 leerlingen van de weg geraakt en tegen een bergwand gereden, ter hoogte van Diafutu langs de Afobakaweg.

Door dit ongeluk raakten 18 leerlingen gewond, waarvan 8 zodanige letsels hebben opgelopen dat zij naar Paramaribo moesten worden vervoerd voor medische behandeling, zo meldt het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Mede dankzij het kordate optreden – van omstanders, die de leerlingen naar de polikliniek te Brokopondo hebben vervoerd, en het Nationaal Leger en IAmGold, die ambulances hebben ingezet – kon er vrij snel hulp worden geboden. 

Majoor Van der Claus van de politie te Brokopondo heeft aangegeven, dat zij bezig zijn met het onderzoek en dat de oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is. 

De leiding van het ministerie wacht nadere informatie af om vervolgstappen te bepalen. Minister Marie Levens zal de leerlingen vandaag, dinsdag, in het ziekenhuis bezoeken om zich ervan te overtuigen dat het goed met ze gaat. Er zal ook een zorgcoördinator worden ingezet om de andere kinderen over de schrik heen te helpen.

error: Kopiëren mag niet!