Messi voorzichtig over WK-kansen Argentinië

Lionel Messi zegt dat hij voorzichtig is met de kansen van Argentinië terwijl hij zich voorbereidt om het team te leiden op het WK, in een poging een glorieuze carrière te bekronen door de trofee in Qatar in ontvangst te nemen.

De Zuid-Amerikaanse kant heeft de trofee twee keer gewonnen – in 1978 en 1986 – met Messi een verslagen finalist in 2014.

“We zijn erg opgewonden”, zei Messi in een interview met CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond.

“We hebben een hele leuke groep die heel gretig is, maar we denken er beetje bij beetje aan om te gaan. We weten dat WK-groepen niet makkelijk zijn.”

De openingswedstrijd van Argentinië op het WK is op 22 november tegen Saoedi-Arabië in Groep C, waar ook Mexico en Polen deel van uitmaken.

De aanvaller van Paris Saint-Germain benadrukte de sterke punten van het team onder leiding van Lionel Scaloni en het voordeel van een gevestigde ploeg, die vorig jaar zegevierde op de Copa America.

De aanvaller zei dat hij betwijfelde of er een verrassende winnaar van het WK zou komen.

“Als we het over kandidaten hebben, hebben we het altijd over dezelfde teams”, zei hij. “Als ik sommigen boven anderen moet plaatsen, denk ik dat Brazilië, Frankrijk en Engeland een beetje boven de rest staan.

“Maar het WK is zo moeilijk en zo ingewikkeld dat er van alles kan gebeuren.”

Messi, die waarschijnlijk zijn laatste WK speelt op 35-jarige leeftijd, zei dat hij zich volledig had aangepast aan het leven in Parijs na een moeilijk eerste jaar na zijn overstap van jeugdclub Barcelona.

June 12 – July 13, 2014 — Barcelona and Argentina striker Lionel Messi will star for his country at the FIFA World Cup 2014 in Brazil. Illustration shows Lionel Messi.

error: Kopiëren mag niet!