Qatar heeft een ‘verplaatsbaar’ stadion met 40.000 zitplaatsen gebouwd dat na het WK zal worden verplaatst naar een ander land

Over minder dan een week begint de FIFA Wereldbeker 2022 in Qatar, wat de eerste wintereditie in de geschiedenis van de competitie zal zijn. De beste spelers ter wereld zullen centraal staan ​​in een extravaganza als geen ander.

Dit zal ook de eerste keer zijn dat een WK-wedstrijd wordt gespeeld in een ‘verplaatsbaar stadion’.

Stadion 974, in de regio Ras Abu Aboud in Doha, werd eind november opgeleverd en gebruikt voor de Arabische Wereldbeker ter voorbereiding op de langverwachte FIFA Wereldbeker. De naam komt van zowel het internationale netnummer voor Qatar als het aantal gerecyclede zeecontainers dat in de bouw is gebruikt.

Stadium 974 is gemaakt van zeecontainers.

Er zijn naar verluidt plannen om het te gebruiken in Maldonado, Uruguay, om het WK 2030 te organiseren, als de poging van het land om gastheer te zijn succesvol is.

Het stadion is de eerste volledig demontabele voetballocatie en heeft een capaciteit van 40.000. Na afloop van het WK wordt het gedemonteerd en vervolgens getransporteerd en weer in elkaar gezet voor verder gebruik.

Het stadion is gastheer van Mexico tegen Polen op 22 november, Portugal tegen Ghana op 24 november, Frankrijk tegen Denemarken op 26 november en een van de pre-toernooi favorieten Brazilië tegen Zwitserland op 28 november.

Stadion 974 is het enige stadion dat dicht bij de zee ligt en zal ook het eerste stadion zijn dat voetbalfans zullen zien bij aankomst in Qatar voor het toernooi, vanwege de nabijheid van Hamad International Airport.

error: Kopiëren mag niet!