In alle WK-stadions is roken verboden

80 inspecteurs om FIFA-vrijwilligers en beveiligingspersoneel te ondersteunen bij het handhaven van het FIFA-evenementenbeleid inzake tabak

Het Sport for Health-partnerschap, dat bestaat uit het Ministerie van Volksgezondheid (MoPH), Supreme Committee for Delivery & Legacy (SC), FIFA en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft de implementatie aangekondigd van maatregelen ter voorkoming van tabak en roken bij de FIFA WK Qatar 2022 voor een gezond en veilig toernooi.

In deze context zullen tabak en e-sigaretten in alle acht WK-stadions worden verboden om ervoor te zorgen dat fans kunnen genieten van het kijken naar ’s werelds grootste voetbalevenement in een rookvrije sfeer.

Volgens de WHO blijft tabak een van de grootste bedreigingen voor de volksgezondheid waarmee de wereld ooit te maken heeft gehad, met 7 miljoen doden per jaar door direct tabaksgebruik en nog eens 1,2 miljoen door de gevolgen van meeroken. De organisatoren van het toernooi hebben maatregelen genomen met als doel ervoor te zorgen dat fans van de wedstrijd kunnen genieten zonder blootstelling aan passief roken.

Federico Addiechi, hoofd Duurzaamheid van FIFA: “Al twee decennia worden wereldwijde toernooien gespeeld in tabaksvrije omgevingen, maar het is een noodzakelijke stap om de implementatie van dat beleid in Doha in november en december te versterken. zei, gezien het feit dat voetbal een belangrijk platform is voor sociale verandering.

error: Kopiëren mag niet!