Geblesseerde Bayer Leverkusen-speler Sardar Azmoun opgeroepen door Carlos Queiroz in de FIFA Wereldbeker-selectie van Iran.

De geblesseerde aanvaller Sardar Azmoun werd zondag genoemd in de FIFA Wereldbeker-selectie van Iran, maar middenvelder Omid Ebrahimi bleef uit de lijst van 25 man van coach Carlos Queiroz nadat hij deze week een liesblessure had opgelopen in een vriendschappelijke wedstrijd.

Azmoun, 27, scheurde een spier in zijn rechterkuit tijdens de warming-up voor Bayer Leverkusen’s Champions League-clash met Porto op 4 oktober en is sindsdien niet meer opgekomen, waarbij zijn Bundesliga-club zei dat hij naar verwachting zes tot acht weken aan de kant zou staan.

Al Wakrah-middenvelder Ebrahimi liep de liesblessure donderdag op in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Nicaragua. De 35-jarige was een opvallende artiest onder Queiroz in 2018, maar kwam sinds november 2019 slechts vier keer uit voor Iran.

Mehdi Taremi speelde dit seizoen voor Porto, scoorde 13 keer in 19 optredens, en zal alleen aan de leiding gaan in Qatar of samen met Azmoun, mocht de Leverkusen-spits de blessure op tijd van zich afschudden voor hun openingswedstrijd tegen Engeland op 21 november.

Iran speelt tegen Tunesië in Doha in hun laatste opwarmwedstrijd voordat ze het opnemen tegen Engeland, Wales en de Verenigde Staten in Groep B.

error: Kopiëren mag niet!