Bakkerijen tijdelijk op meelrantsoen

Bakkerijen zijn tijdelijk op meelrantsoen. Dit gebeurt al een paar dagen en zal volgens meelproducent/leverancier De Molen N.V tot ongeveer eind volgende week duren. Tot dan krijgen zowel de grote als de kleine bakkerijen minder meel geleverd. Op hun is het dringend beroep gedaan om uitsluitend brood te produceren en geen banketproducten.

De Molen N.V directeur Julio Bhikharie zegt, dat de schaarste aan meel te maken heeft met de verlate aanvoer van tarwe. Daar was een week of twee geleden al melding van gemaakt. De reden daarvoor was en nog steeds de gestegen wisselkoers en het niet tijdig kunnen beschikken over girale US-dollar. Door het niet tijdig kunnen doen van de betaling aan de leverancier in het buitenland, bleef de boot die voor de verscheping zorg moet dragen werkeloos aan de kade liggen. Daarvoor moet ook de extra ligkosten betaald worden.

Door de gestegen koers en de extra kosten is het volgens de meelproducent onvermijdelijk dat de meelprijs straks verhoogd moet worden. 

Enkele containers meel

Om de basis meelbehoefte voor de samenleving dezer dagen enigszins te kunnen garanderen heeft De Molen ondertussen enkele containers meel uit Guyana en Trinidad laten halen. De normale lading tarwe verwacht De Molen N.V volgende week, 22 september. Het duurt dan daarna nog 36 tot 48 uur voordat er weer meel geproduceerd en geleverd kan worden.

Ondertussen heeft Fernandes Bakkerijen, de grootste broodproducent in het land, in een bekendmaking het publiek laten weten dat zij door onderbreking in de voorziening van bakkersmeel de komende twee weken niet in staat zal zijn hun volledig assortiment te produceren.

Bollen en tarwebrood zullen beperkt beschikbaar zijn. Ze zegt wel de broodproductie naar de samenleving toe zoveel als mogelijk te zullen garanderen. De kleine bakkerijen bakken vanwege het meelrantsoen sinds enkele dagen ook minder brood. Enkelen, waaronder de zogeheten Chinese bakkerijen  zeggen de komende twee weken geen brood te zullen bakken.

SS  

error: Kopiëren mag niet!