“Ik probeer het te redden”

Prijzen van basisgoederen blijven maar stijgen. Enkele burgers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan, dat het leven dagelijks moeilijker wordt.

“De meeste dingen in de winkel om een compleet gerecht te maken zijn duurder geworden”, zegt Zumie. “Voor een compleet gerecht met specerijen erbij moet je tussen de SRD 380 of SRD 450 neertellen en dan is het maar voor een persoon. Terwijl je vroeger tussen de SRD 150 en SRD 200 moest neertellen. En dan gaat het net om een pak rijst van 2 kilogram, een pakje bout van 2 kilogram,  ui, knoflook, kippenbouillon, olie en enkele andere kruiden en specerijen. Een gezin van vijf moet dus veel meer neertellen, dat vind ik heel erg”, benadrukt Zumie.

Ze geeft verder aan, dat zij dagelijks zit met wat zij gaat voorbereiden voor haar gezin. “Je krijgt een vast salaris en daaruit moeten de huur, vaste lasten, internet kosten, oppas, voeding en vervoer voldaan worden. Aan het eind merk je, dat je niets meer hebt om te zorgen voor voeding of dat het niet eens genoeg is”, aldus Zumie. “De huur is al SRD 2.300, vaste lasten SRD 400, internetkosten SRD 500 en oppas SRD 700. Die dingen komen al op SRD 3.900. Als ik SRD 2.000 voor voeding zet voor de maand en SRD 2.000 voor vervoer komt het op SRD 7.900, terwijl ik maar SRD 2.700 netto in handen krijg als salaris. Hoe haal ik het dan? Als ik geen bijbaan had zou ik het echt niet halen. Het gaat nu moeilijk, maar ik probeer het op een of andere manier te redden, maar dit kan helemaal niet”, benadrukt Zumie. 

“Wat ook heel erg is, is dat je een tijd geleden SRD 15 kon betalen voor een pakje bout met twee en je nu 5 tot 6 maal het bedrag moet neertellen. Toen het SRD 25 was, was het nog te redden, maar dat je nu bijna SRD 90 moet neertellen is veel te veel. Je verwacht een positieve verandering, maar krijg ondersteuning naar je graf.”

TM 

error: Kopiëren mag niet!