Rashied Doekhie, toenmalig interim-manager van het Mungra Medisch Centrum (MMC), heeft in een vraaggesprek met Dagblad Suriname aangegeven, dat de zorg die het ziekenhuis aanbiedt aan de Nickerianen niet is zoals die moet zijn.
Veel diensten stopgezet
Medewerkers en patiënten van het MMC hebben aangeklopt bij de heer Doekhie om hun misnoegen te uiten. Ze geven te kennen, dat ze de situatie niet meer aan kunnen, maar ook bedreigd worden met hun baan indien ze willen praten erover. Een vorm van rancune, zo noemen ze het kort.
Doekhie geeft aan, dat hij inmiddels ook de president heeft gesproken over de ontstane situatie in de ziekeninstelling. Verder geeft hij aan, dat de diensten voor wat betreft het laboratorium stop zijn gezet. Vele specialisten zijn reeds vertrokken of zijn van plan om een vertrek door te zetten. Dit geeft een markante start van achteruitgang aan in het centrum.
Falend beleid door persoonlijk falen
Maar, Doekhie kan het begrijpen. Hij zegt dat men de ziekeninstelling niet moet vergelijken met een politieke partij. Hij geeft verder aan, dat de instelling ingezet wordt om persoonlijke belangen te behartigen en zodoende niet de nodige hulp biedt aan de mensen die het nodig hebben. Volgens hem had niemand die op non-actief is gesteld eigenlijk de bevoegdheid om spullen die toebehoorden aan het MMC thuis op te slaan. Erger nog vindt hij het feit, dat dezelfde persoon, van wie hij de naam niet heeft genoemd, verklaart dat er geen opslagplek in het MMC was en dus heeft bedacht om de spullen in zijn woning te zetten, terwijl het ging om gedoneerde goederen voor het ziekenhuis. Doekhie is drs. Chandreban Mahabier wel dankbaar voor alle inzet die hij tot en met de dag van vandaag heeft gestopt in deze medische instelling.
Het gebruik van de diensten van de ambulance als persoonlijk vervoersmiddel is ook een van de punten die de heer Doekhie aan heeft gekaart in het vraaggesprek. Hij zei overtuigd te zijn geworden door de desbetreffende ambulancechauffeurs van het gebeuren. Heftige punten zoals verkrachting van minderjarige kinderen en het aborteren van baby’s zijn ook aan de orde gekomen.
Reactie naar aanleiding van de beschuldigingen
Dagblad Suriname heeft in het kader van hoor en wederhoor de medisch directeur benaderd met de vraag of de verwijten die zijn gemaakt over handelingen die hij zou hebben gepleegd terecht zijn.
Drs. D. Jaggernath reageert daarop als volgt: “Ik denk dat de heer Doekhie indien hij het over mij heeft te veel van mij houdt dat hij al deze lasterlijk informatie, waarvoor hij zoveel bewijzen heeft, alleen aan de media kwijt wil, in plaats van te stappen naar de bevoegde autoriteiten”, zegt hij. ”Trouwens de zaken opgenoemd zijn allemaal strafbare feiten waar hij ook persoonlijk aangifte van kan doen”, zegt hij eraan toevoegend.
In het verleden waren de twee heren de beste maatjes, maar nu is het volgens drs. D. Jaggernath toch beter als hij gewoon het onderzoek dat nu plaatsvindt rustig voortgang laat hebben, zonder een strubbeling.
GW