30 jaar geleden, op 6 augustus 1991, publiceerde de Britse natuurkundige Tim Berners-Lee van CERN in Zwitserland de allereerste website, het WorldWideWeb (W3).
Het was toepasselijk dat de site ging over het World Wide Web-project, waarin het web werd beschreven en hoe het te gebruiken. Gehost bij CERN op de NeXT-computer van Berners-Lee, de URL van de site was http://info.cern.ch.
Tegen het einde van 1992 waren er tien websites online en nadat CERN de W3-technologie in 1993 vrij van royalty’s openbaar maakte, begon het internet geleidelijk uit te groeien tot de allesomvattende reus die het nu is.
Een “Website” is gedefinieerd als een unieke hostnaam, d.w.z. een naam die met behulp van een naamserver kan worden omgezet in een IP-adres.
In 1994 waren er bijna 3.000 sites, waaronder een jonge Yahoo! die oorspronkelijk ‘Jerry and David’s Guide to the World Wide Web’ heette, begon zijn online leven als een webdirectory.
Tegen de tijd dat Google op het toneel verscheen, waren er meer dan twee miljoen websites.
Er zijn tegenwoordig 1,88 miljard websites en als we kijken naar de teller van Internet Live Stats, stijgt dit cijfer momenteel in een snel tempo.