Prison Fellowship Suriname is een organisatie die sinds 1999 bestaat. De doelgroep van deze organisatie zijn gedetineerden, ex-gedetineerden en hun gezinnen. In 2021 richt de organisatie zich voor een tweede keer op het schooltassenproject.
In reactie tegenover Dagblad Suriname zegt Saskia Wirodikromo, secretaris tevens Coördinator Management Team: “Vanaf 2010 organiseren wij in de grote vakantie periode activiteiten voor de kinderen van gedetineerden. De bekendste is onze 1-daagse Happy Kids Fellowship (100 kinderen), gevolgd door een 5-daagse kinderkamp (20 kinderen) en daaropvolgend een 3-daagse tienerkamp (10 tieners).”
In hun projecten reiken ze de gereedschappen aan waarmee de kinderen op weg kunnen wanneer zij gepest worden om het feit dat hun ouders opgesloten zitten in een gevangenis. Maar, helaas heeft de organisatie door de Covid-situatie vorig jaar de reguliere activiteiten niet kunnen uitvoeren. Als compensatie hebben ze toen gedacht aan een schooltassenproject.
“Vanwege de grote behoefte en nood in de vele kansarme gezinnen van gedetineerden gaan wij dit project continueren voor dit jaar, daar de reguliere activiteiten nog steeds geparkeerd zijn. Voor 2021 wordt dit het tweede jaar.” Wirodikromo geeft aan, dat ze de nood willen helpen verzachten bij de kansarme gezinnen van gedetineerden. “Onze vrijwilligers die de huisbezoeken zullen doen voor de afgifte, houden een korte babbel met het gezin. Indien er gevraagd wordt, kan er ook gebeden worden.”
De kinderen worden door de ingesloten ouders opgegeven. Deze assistentie krijgen zij vanuit de directie van de vier grote penitentiaire inrichtingen met wie zij reeds een heel goede band hebben opgebouwd. “Hiermee brengen wij hoop naar de kinderen dat zij niet zijn vergeten door hun.”
Wirodikromo zegt tot slot, dat het het target is om 100 kinderen te bereiken. “In 2020 hebben wij zonder verwachting meer dan 100 kids blij kunnen maken. In totaal hebben wij 128 tassen kunnen verstrekken. Ons doel is minstens 100 te bereiken, en wat meer binnen komt zal zeker ook goed aankomen”, aldus Saskia Wirodikromo.