Eerste publicatie van auteur Diego Lapar
Diego Lapar staat gereed met zijn eerste publicatie. Hij vertelt dat ‘Misi fu a liba’ een fantasieverhaal is dat handelt over de 13-jarige jongen Kavish uit Paramaribo, die verliefd raakt op de 13-jarige zeemeermin Afanaisa uit het binnenland van Suriname. De boodschap van dit verhaal is: liefde kent geen grenzen. Een mens en watramama (zeemeermin) kunnen verliefd raken op elkaar, evenals wezens van verschillende etniciteiten. Het tweede verhaal met als titel ‘Onder de amandelboom’ is een realistische thriller en handelt over de gezusters Jennifer (15) en Rosanna (14), die ten prooi vallen aan een kinderlokker. Het verhaal laat zien wat het gevaar kan zijn van afspreken met iemand die men op internet heeft leren kennen. De boodschap van dit verhaal is: wees voorzichtig met wie je afspreekt. Spreek niet af met vreemden. Ouders, let op wat uw kind uitspookt op internet.
Het zijn twee korte verhalen voor de jeugd (11+). Als extraatje heeft de auteur ook vier persoonlijke belevenissen en een droom opgenomen in het boek. Aangezien de verhalen, naast het bevorderen van het leesgedrag van de jeugd, ongetwijfeld zullen bijdragen tot natievorming (Misi fu a liba) en voorzichtigheid met betrekking tot omgaan met internet en afspreken met vreemden (Onder de amandelboom), is het de wens van de auteur dat het boek door zoveel mogelijk landgenoten wordt gelezen. Het omkeerboek is uitgegeven door Stichting Rupsje Regenboog van schrijfster Indra Hu-Ramdas. De illustrator, welke tevens voor de opmaak heeft gezorgd, is Jurmen Kadosoe. Het boek is gedrukt door Artie’s Printing & Design N.V. Stichting Rupsje Regenboog is te bereiken op het nummer 8684923, en Diego Lapar op 8726224.
Diego Lapar aanschouwde het levenslicht op 24 augustus 1983 te Paramaribo, Suriname. Na de Algemene Middelbare School te hebben doorlopen, studeerde hij Nederlands aan het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Hij schrijft korte verhalen, theaterstukken, gedichten, columns en moppen. Diego schreef al op zevenjarige leeftijd zijn eerste verhaal en heeft als levensmotto: ‘Stel niets uit wat je vandaag nog kunt doen!’
Khoesiaal P.