De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) heeft maandag haar website officieel in gebruik genomen door het aanklikken van het openingsscherm door minister Rishma Kuldipsingh van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken. Dit meldt het ministerie in een uitgebracht persbericht.
In het kader van het 40-jarig bestaan van de SAO in mei 2021 behoort de lancering van de website tot de kick-off van de reeks van activiteiten. De organisatie streeft naar meer bekendheid binnen de samenleving als het gaat om burgers klaar te stomen voor de arbeidsmarkt en het invulling geven aan bevordering van klein-ondernemerschap. Een commissie onder leiding van Shaya Rodjan-Ramharakh is verantwoordelijk voor de activiteiten voor het 40-jarig bestaan. De slogan ‘No las bribi! Go skoro yu srefi na SAO’ is ook maandag in gebruik genomen.
De interactieve website bevat informatie over de organisatie. De waarnemend directrice, Joyce Lapar, heeft aangegeven dat middels de website de inschrijving voor het vak trainingen ook efficiënter is gemaakt, nu die digitaal en online kan geschieden. Volgens haar wordt de organisatie nog steeds gezien als een opleidingsinstituut voor drop-outs, waar zij samen met haar team verandering in wil brengen. Zij deelde mee dat onder andere ook de multinationals en parastatale bedrijven medewerkers sturen naar de SAO om die vakgericht en of op maat klaar te stomen.
De organisatie is gespecialiseerd in het om-, her- en het bijscholen van personen vanaf 16 jaar. Minister Kuldipsingh zei onder de indruk te zijn van de resultaten die de SAO tot heden heeft geboekt. Zij heeft aangegeven dat het ministerie bezig is met een vacaturebank, waarin particuliere bedrijven vacatures kunnen laten plaatsen. Het ligt in de bedoeling om werkzoekenden conform de vereisten gekwalificeerd te maken voor de arbeidsmarkt. Hiervoor zal een beroep gedaan worden op onder andere de SAO.
In het verlengde van de kick-off van de activiteiten werd maanden voor cursisten ook een lezing georganiseerd met als thema ‘Stop geweld tegen vrouwen’. Hiermee wenst de SAO haar cursisten kennis bij te brengen over hoe om te gaan met situaties die met geweld te maken hebben en hoe die te herkennen.