India verlengt grootste lockdown ter wereld tot 3 mei

India verlengt de lockdown voor het hele land tot 3 mei. Dat zei premier Narendra Modi dinsdag tijdens een televisietoespraak. De lockdown voor de volledige bevolking van 1,3 miljard werd op 24 maart ingevoerd. Met het verlengen van de lockdown probeert Modi de verspreiding van het virus naar delen van het land waar het nog niet is uitgebroken te voorkomen. Wel hoopt hij dat de maatregelen in de minst getroffen gebieden volgende week versoepeld kunnen worden.

Modi bood geen onmiddellijke verlichting aan de miljoenen mensen die hun baan verloren als gevolg van de sluiting van het land, maar zei dat hij hun pijn voelde. Arme gezinnen worstelen om voedsel te kunnen kopen en veel werknemers die in de grote steden aan het werk waren, zitten vast omdat ze door de reisrestricties hun dorpen niet kunnen bereiken.

Het aantal bevestigde coronagevallen in India is inmiddels meer dan 10.000. Het virus eiste tot nu toe 339 doden. Experts vrezen echter dat de echte cijfers een stuk hoger zijn omdat er in India weinig getest wordt. Volgens Modi doet India het echter beter dan de meeste westerse landen. ‘Vergeleken met ontwikkelde landen over de hele wereld staat India er veel beter voor.’

error: Kopiëren mag niet!