9 managers RGD sluiten zich aan bij de bond

Robby Naarendorp
Robby Naarendorp
De minder prettige ontwikkelingen bij de Stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD) zetten zich voort. Op 7 maart werd op het hoofdkwartier van de Progressieve Vakcentrale C-47 een spoedbijeenkomst gehouden met de Bond Personeel RGD (BPRGD). De vergadering werd aangevraagd door 9 van 12 managers bij de RGD. “Problemen, onzekerheid en ontevredenheid lijken in plaats van te verminderen, steeds meer te worden onder het personeel. Nu blijkt ook dat de managers zeer ontevreden zijn. Zij hebben onlangs een gesprek gehad met het stichtingsbestuur en zien geen verbetering. De mensen horen op de gang dat niets goed is, er moet een nieuw team komen en allerlei andere beledigingen”, vertelt bondsvoorzitter Robby Naarendorp.
De managers hebben volgens Naarendorp hun beklag gedaan bij de bond. Daarnaast hebben die besloten om lid te worden van de vakbond. “Ik heb begrepen dat er ook stafleden en hoofden zijn die zich ook gaan aansluiten, omdat mensen zich onbeschermd voelen. Er zijn 2 nieuwe onderdirecteuren en daarnaast ook een financiële deskundige. Die mensen zijn nauwelijks in het bedrijf en doen allerlei uitlatingen alsof niets daar klopt. De mensen die daar werken, krijgen het gevoel alsof niemand daar deugt. De mensen die jarenlang hun krachten hebben gegeven, voelen zich in principe beledigd”, vertelt Naarendorp.
De werknemers geven volgens Naardendorp aan dat die nu worden gekend in besluiten van de RGD. Zij hebben in de afgelopen periode een verandering gezien in hun betrokkenheid binnen RGD. Echter zijn er anderen die constant proberen om de directeur in een kwaad daglicht te stellen. “Men zit rond te vertellen dat deze week zelfs de laatste week zou zijn van de directeur. De top moet ruimte maken voor hun mensen. Men creëert posities voor onderdirecteuren, die ergens anders in dienst zijn van het ministerie”, vertelt de bondstopper. Binnen de leiding van de RGD is er al geruime tijd een politieke strijd gaande. Naarendorp zegt dat er van binnenuit en buiten een strijd gaande is om de huidige directeur, Edwin Noordzee, het werken moeilijk te maken. Men ziet hem liever vandaag dan morgen vertrekken en men probeert er alles aan te doen om hem zwart te maken. Wat de bond dwars zit, is dat het niet alleen om personen van de RGD gaat, maar ook personen van buiten met een politieke agenda, die invloed proberen uit te oefenen op de directeur. Leden binnen het stichtingsbestuur en assembleeleden maken zich volgens Naarendorp hieraan schuldig. De bond houdt volgende week een alv om deze problemen en problemen, die al eerder bij de bond in behandeling waren, de alv voor te houden. “Wij gaan voorleggen en daar waar nodig optreden”, aldus Naarendorp.
Kavish Ganesh

error: Kopiëren mag niet!