“Mi o kapu yu leki sowtu meti”

De verdachte Mario N. moest zich woensdag voor kantonrechter Cynthia Valstein-Montnor verantwoorden ter zake bedreiging. In verband met het onderzoek werd het slachtoffer, een buurvrouw van de verdachte, als getuige gehoord. Volgens de getuige bedreigt de verdachte haar en haar gezin steeds met de dood. Ook zou hij meermalen hebben gedreigd met brandstichting. Tegen deze verdachte heeft de politie een aantal aangiftes binnen gehad. De getuige spreekt zelfs over een boek vol met aangiftes tegen hem bij de politie.
Op 18 november 2018 ging de verdachte weer tekeer en hij heeft daarbij zijn buurvrouw weer eens bedreigd. “Mi o kapu joe leki sowtu meti”, zei hij toen. Sinds 2007 ondervindt het slachtoffer last van deze verdachte. Hij gooit met stenen op de woning van de getuige. Ook heeft hij de zoon van de getuige, die een militair is, aangevallen en hem gekapt in zijn gelaat. Als gevolg van de kapwond was haar zoon een week ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Voor dit feit was de verdachte 9 maanden ingesloten. Na zijn invrijheidstelling gaat de verdachte nog door met zijn ontoelaatbare praktijken. De getuige verklaarde dat haar echtgenoot is overleden, vanwege het stelselmatig terroriseren door de verdachte. De verdachte ontkent deze feiten steevast. Hij zegt dat zijn buurvrouw liegt. Op de vraag van de rechter verklaarde de verdachte dat de buren steeds zijn kleding en eten hebben gestolen.
De verdachte was lange tijd aan drugs verslaafd. Hij is momenteel een alcoholist. De getuige heeft het gerecht duidelijk gemaakt dat zij geen last meer van de verdachte wil. Gedurende zijn detentie heeft zij alle rust. De magistraat voegde op de zitting advocaat Harold Belfor als raadsman aan de verdachte toe. Op de vraag van de advocaat gaf de getuige aan dat de verdachte een constante bron van ergernis is. De verdachte beschuldigde zijn buurvrouw van diefstal. Naar zeggen van de verdachte heeft de getuige gebakken ‘trie’ uit zijn woning gestolen. De getuige ontkent deze beschuldiging met klem. Volgens de getuige heeft zij een Bijbel aan de verdachte gegeven om zich te bekeren, echter zonder het gewenste resultaat. Op 3 april wordt de verdere behandeling voortgezet. De rechter heeft psychologische rapportage gelast. Ook achtte zij een rapport van het Bureau Alcohol en Drugs noodzakelijk. De verdachte blijft nog aangehouden.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!