Copa verbindt Suriname met meest uitgebreid netwerk in Latijns-Amerika

Suriname is vanaf 6 juli 2019 verbonden met het meest uitgebreide netwerk in Latijns-Amerika. Copa Airlines verbindt Suriname vanaf 6 juli met 80 andere destinaties in 32 andere landen. Copa wordt beschouwd als één van de beste hubs in Latijns-Amerika en één van de non-stop internationale destinaties. Het kent de beste on-time performance in de wereld en is in het bezit van de jongste vloot in de regio.
Vliegdagen
Copa zal over 5 maanden wekelijks 2 keren vliegen van en naar Suriname (woensdag en zaterdag). Gezien zij bekend staat als een airline, die altijd op tijd aankomt en vertrekt, meent de airline om 5.52 PM in Suriname aan te komen en om 8.28 PM (lokale tijd) in Panama City te landen.
Vloot
Copa heeft een floot 109 vliegtuigen. De gemiddelde leeftijd van de vloot is 8 jaar (de jongste vloot in termen van de luchtvaart). De route PBM-PTY wordt onderhouden met een Boeing 737-700. Deze kist heeft ruimte voor 12 passagiers in haar businessclass en 112 in de cabine. Aan boord is voeding en drank inbegrepen. Copa is ook deel van Star Alliance. Deze betrokkenheid betekent voor passagiers van Copa ook de mogelijkheid om te vliegen naar 1300 andere airports in 190 landen. In dit netwerk worden er dagelijks meer dan 18.800 vluchten uitgevoerd.
Mogelijkheden
Copa transporteert 14 miljoen mensen per jaar. De vliegmaatschappij brengt eindeloze mogelijkheden voor Suriname volgens Vijay Chotkan, directeur NV Luchthavenbeheer. Deze airline verbindt Suriname met landen in Zuid-Amerika, Centraal Amerika en het Caribisch gebied via de ‘Hub of the Americas’. Passagiers mogen kortere connecties verwachten, en de mogelijkheid om de vluchten voort te zetten, zonder tussendoor de douane en Immigratiedienst wederom te zien. Daarnaast biedt deze efficiëntie ook mogelijkheden voor het lokaal bedrijfsleven. Investeerders uit andere landen kunnen nu makkelijker vliegen van en naar Suriname. Steven Mac Andrew, directeur Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, stelt dat Suriname met de juiste promotie inderdaad vruchten kan plukken uit de mogelijkheden.
Stipt
Copa opereert dagelijks ruim 350 vluchten via the Hub of the Americas in Panama City. Copa is uitgeroepen tot de beste airline in Centraal Amerika en het Caribisch gebied. Daarnaast staat haar personeel bekend als beste voor haar dienstverlening. In 2018 werd Copa voor de 6de keer uitgeroepen tot de meest stipte airline in Latijns Amerika. “Ik hoop dat SLM meeluistert. Zij hebben mijn ondersteuning ook”, zei minister Patrick Pengel van Openbare Werken, Transport en Communicatie op een sarcastische toon.
Toerisme
Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme richtte zich vooral op de groeimogelijkheden voor de toeristensector vanwege de komst van Copa. “Toeristen komen niet naar jouw land als jouw land niet toegankelijk is”, stelt Tsang. Hij sprak over het visumbeleid van Suriname. Mensen komen niet naar Suriname als het land een streng visumbeleid heeft. De overheid werkt momenteel aan het elektronische visumsysteem door de introductie van ‘E-Visa’. “Toen ik als minister begon, zei iemand tegen mij: ‘Suriname is het best bewaarde geheim’. Maar hoe kun je toeristen naar jouw land krijgen, als je het land geheim houdt?”, citeerde Tsang. Gezien Copa jaarlijks miljoenen passagiers vervoert, krijgt Suriname nu ook gratis promotietoegang tot deze passagiers via de airline tijdschriften en online activiteiten. De marketing en branding van Suriname zullen gefocust zijn op natuur en cultuur. De directe vluchten van Copa moet Suriname aantrekkelijker maken voor de toerist vanwege kortere vlieguren. De vliegmaatschappij biedt al tickets voor vluchten vanaf 6 juli.
Kavish Ganesh

2 Suriname verbonden met meest    uitgebreide netwerk in Latijns-Amerika

error: Kopiëren mag niet!