Abop gaat voor 12

Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk spreekt de aanwezigen toe. (foto: Regilio Derby)
Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk spreekt de aanwezigen toe. (foto: Regilio Derby)
Afgelopen zaterdag organiseerde de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (Abop) een partijcongres. Partijstructuren kwamen bijeen in de voorbereiding naar de verkiezingen van 2020, waarbij gestreefd zal worden naar gedeelde regeermacht. Tijdens dit congres, met als thema “Samengroeien in 2019”, is het doel om niet minder dan 12 zetels te behalen tijdens de aankomende verkiezingen. Marinus Bee liet in een volle zaal van Flex Mall weten dat 12 zetels realistisch is voor de gele formatie. Partijvoorzitter Ronnie Brunswijk legde de nadruk op de eenheid van de partij en op een goede onderlinge samenwerking. “Die eenheid moet er zijn”, liet de voorzitter weten. Brunswijk benadrukte ook dat de focus zal liggen op de in Paramaribo te behalen 17 zetels, hoewel hij tevens aangaf dat Abop overal actief zal zijn. Brunswijk gaf zijn gevolg mee dat vanaf vandaag er nagedacht moet worden hoe men het werk naar behoren zal uitvoeren, omdat er geen tijd meer is. “We kijken niet naar andere partijen, die lawaai maken en springen. In elk district gaan we hard aan de slag”, zei de voorzitter van Abop.
Juridisch team geïnstalleerd
Tijdens het congres zei Marinus Bee dat de partij gaat voor 12 zetels na een gedegen intern beraad. Meer dan 12 is mooi meegenomen, liet de congresvoorzitter weten. “We moeten niet onderling vechten, terwijl we vechten wordt ons land verder vernietigd.” Bee vroeg aan de aanwezigen om mee te gaan met de doelstelling van 12 zetels. Dit verzoek werd met luid applaus beantwoord. “Vanaf vandaag zeggen wij: ‘Abop gaat voor 12 zetels’”, reageerde Bee. “En ik wil zien of we niet in de regering komen als we 12 zetels halen”, zei de Abop-topper. Bee herhaalde dat om dit doel te realiseren er cohesie in de partij noodzakelijk is.
Op het congres zijn strategieën besproken om het veldwerk te kunnen doen, terwijl ook deze week al de eerste trainingen van start gaan. De partij heeft ook een juridisch team geïnstalleerd.
RB

error: Kopiëren mag niet!