OWT&C voert buscontroles op

OWT&C voert buscontroles opTransport en Communicatie (TC) van het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C), Joyce Blokland, heeft de buscontroles op verschillende routes opgevoerd. Afgelopen week was er een evaluatie meeting met de nieuwe bus controleurs. Daarbij werden ze ook ingelicht over het belang van het opvoeren van de buscontroles. Volgens directeur Blokland was het van belang een evaluatie te hebben. “De nieuwe bus controleurs zijn een maand geleden in dienst getreden op het ministerie. Na hun binnentreden hebben ze onder de oude bus controleurs gewerkt en werden klaargestoomd voor het groot werk dat deze week van start is gegaan”.
Joyce Blokland geeft verder aan dat het uitvoeren van de controle geen daad van vijandschap is. “Als er geen controle uitgevoerd wordt gaat er veel mis. Dat is wat het departement van OW&TC wilt voorkomen.” Enkele problemen waarop de directeur gestuit is bij haar veldbezoek is onder andere het feit dat sommige bushouders en of chauffeurs weigeren hun presentielijsten te tekenen. Enkele van de bussen zijn zelfs illegaal op de route. Deze informatie wordt door geleid naar de politie die op haar beurt zal optreden.
Naast het illegaal rijden heeft de directeur ook rapporten onder ogen gezien dat buschauffeurs weigeren hun bus vergunningen en buschauffeur kaarten aan de controleurs te tonen. Het blijkt volgens de directeur een nieuwe trend te zijn dat de chauffeurs zonder hun kaarten rijden. Ook blijkt dat sommige chauffeurs hun traject niet uitrijden. Dit zorgt voor veel ergernis voor de mensen die afhankelijk zijn van busvervoer.
De directeur die zelf op het pad was op het traject Paramaribo –Para zegt dat er gelet op haar controle veel problemen zijn. Naast de eerdergenoemde aandachtspunten zijn er ook bussen die hun route niet afronden of gewoon op een ander route rijden. De controle moet en zal voortgezet worden in verschillende districten. Directeur Blokland benadrukt dat er corrigerend opgetreden moet worden, omdat de bus sector regels kent. “Maar het zou ook beter zijn als de bushouders en chauffeurs zich allemaal aan de voorgeschreven regels houden.”

error: Kopiëren mag niet!