Ingebrand met het 50-jarig bestaan van Sivis heeft zij een 1-daagse workshop gehouden met als thema “Leiderschap bij digitale transformatie processen”. Bij deze workshop hebben veel bedrijven en ministeries deelgenomen, onder andere EBS, het ministerie van RO en Arbeid en het Sint Vincentius Ziekenhuis. De inleider van deze workshop was Danny Abdoelhak. Volgens Abdoelhak gaat de ontwikkeling van de wereld vooruit op het digitaal en technologische gedeelte, maar de arbeiders blijven achter waar bij de meesten hun banen verliezen of begeleid worden naar andere bedrijven doordat zij vervangen zijn door technologie. Uit onderzoek blijkt dat Suriname tussen de rangschikking van 0 naar 4 tussen 0 en 2 ligt qua technologie en digitale ontwikkeling. Dit komt omdat de meeste mensen niet altijd open willen staan voor nieuwe ontwikkelingen binnen het bedrijf of samenleving. In de meeste voorkomende gevallen willen de mensen wel, maar ze kunnen niet opgeleid worden of worden achtergelaten of vervangen door de jongere generatie. Uit onderzoek blijkt dat de technologie zo vooruit is gegaan op de wereld, waarbij mensen van een afstand uit hun werk of studie kunnen doen. Door middel van technologie zijn arbeiders niet meer genoodzaakt om lichamelijk aanwezig te zijn bijvoorbeeld de bussen of doctoren kunnen door middel van technologie hun werk voortbrengen.
Volgens de directeur van Sivis, Victor Jones, is het de afgelopen jaren achteruit gegaan. In de periode van 1969 en 2009 hebben zij plusminus 3000 personen opgeleid, maar in de daarna volgende jaren is het achteruit gegaan, waarbij ze onafgebroken trainingen moesten verzorgen. Wegens het steeds minder worden van de subsidie van de overheid, waarbij van de toegezegde maar 50% is ontvangen. Hierdoor was Sivis genoodzaakt opleidingen en trainingen te verschuiven. Door vrijwillige bijdragen kunnen zij nog op bepaalde voorziening uitvoeren, maar de volle waarde nog niet bereiken. In die 50 jaren hebben zij voor de basis 84 opleidingen, 55 middenkader opleidingen en voor het hoger kader 27 opleidingen uitgevoerd. Jones kijkt uit dat de ontwikkeling beter wordt op basis van de opleidingen en de financiële zaken.
Sivis is een educatiecentrum en staat voor Stichting Scholings Instituut voor de Vakbeweging in Suriname. De samenstelling van het bestuur is op tripartite basis, dat wil zeggen dat de overheid, de vakbeweging en het bedrijfsleven in het bestuur vertegenwoordigd zijn. In de jaren 70 kreeg het Sivis technische bijstand van de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO) en werd Eric Bayer afgevaardigd opgevolgd door George De Peana naar Suriname.
Er is toen gewerkt aan een nieuwe opzet van het Sivis voor zowel de structuur als het curriculum. Een verdere verdieping van de tripartiete basis in het bestuur van de organisatie en een vernieuwing van de opleidingen met een aangepast curriculum. Vanaf haar oprichting is het Sivis behalve bij de PWO ook ondergebracht op andere locaties, waarvan de laatste was het complex van de Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO). Op 15 augustus 2008 vond de ingebruikname plaats van het nieuwe Educatief Centrum aan de Arabistraat no. 7 te Geyersvlijt.