Medewerkers Cultuur zijn ‘onmenselijke’ behandeling zat

Medewerkers Cultuur zijn onmenselijke behandeling zat.1
Frontfoto1“Weg met de 3 dames”

Voor de medewerkers van het directoraat Cultuur, welke deel uitmaakt van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (Minowc), is de rek compleet eruit. Naar hun mening worden zij onmenselijk bejegend door de leidinggevenden: Elvira Sandie (directeur), Hariette Bholasingh-Helstone (waarnemend onderdirecteur) en Vanessa Wong-A-Tong. Om aan de vele wantoestanden, gecreëerd door de 3 voornoemde personen, een halt toe te roepen, is een deel van de medewerkers woensdag getogen naar het ministerie om aandacht te vragen van de Onderwijsminister, Lilian Ferrier. “Weg met de 3 dames”, is de wens van de verhitte medewerkers. Waaraan hebben die 3 dames zich zoal schuldig gemaakt?
Medewerkers zijn bedreigd
Glenn Swamipersad, penningmeester van de Centrale van Landsdienarenorganisaties (CLO), benadrukt tegenover Dagblad Suriname dat die 3 dames het leven van de medewerkers zuur maken. “Ze doen wat ze willen; ze zijn erg dictatoriaal. De ambtenaren zijn zodanig verhit dat ze die 3 dames niet meer willen op het directoraat.” De minister heeft een petitie in ontvangst genomen waarin al de misstanden zijn opgenomen met bewijsmateriaal. Volgens een medewerker betreft het meer dan 100 ambtenaren, die de dictatuur zat zijn. “Niet iedereen kon woensdag bij het ministerie aanwezig zijn; velen zijn bedreigd.”
Geheime begrafenisrituelen
Een medewerker voert aan dat de onderdirecteur van Cultuur een maand terug naar het Nola Hatterman Art Academy (NHAA) is geweest om een grafsteen te plaatsen. “Het gaat om de as van iemand die in Nederland is overleden. En de heer die waarneemt bij dit instituut vroeg nog of dit niet schadelijk is voor de mensen. Toen zij ze nee. De meeste mensen weten niet dat daar iets is geplaatst.” Ook de afhandeling van de financiële zaken laat veel te wensen over. “Ook onze overwerkvergoeding blijft uit. In verband met de komst van de Indiase president in het afgelopen jaar had een aantal mensen overwerk verricht en tot nu toe hebben we onze vergoeding niet ontvangen. We hebben geen hoop meer met de directieleden van Cultuur en willen daarom een oplossing”, aldus de medewerker. Gezien de onaangename taferelen op dit directoraat is het gemis van de gewezen directeur van Cultuur, Stanley Sidoel, enorm.
KSR

error: Kopiëren mag niet!