Ex-coördinator NPS Wanica gespot bij HVB

John Padji (3de links) op het podium bij de Opo Yari-meeting van HVB
John Padji (3de links) op het podium bij de Opo Yari-meeting van HVB
De gewezen coördinator van de Nationale Partij Suriname (NPS) in het district Wanica, John Padji, is gespot bij de politieke partij Hervormings- en Vernieuwingsbeweging (HVB). De HVB is opgericht door de Pertjajah Luhur-overloper Raymond Sapoen. Bij de onlangs gehouden opo yari-vergadering van de HVB was Padji prominent aanwezig. Ook werd hij door de HVB op het podium gepresenteerd als te zijn lid van het ondersteuningsteam van de HVB in Wanica.
Volgens NPS-partijvoorzitter Gregory Rusland heeft Padji zijn lidmaatschap bij de NPS nog niet opgezegd. Rusland zegt nog niet met hem gesproken te hebben. “Twee maanden geleden was Padji al medegedeeld door de partijleiding dat hem de functie van coördinator ontnomen wordt. Padji bleek content te zijn met dit besluit”, zegt Rusland aan Dagblad Suriname. De partijvoorzitter verduidelijkt dat zaken in Wanica niet liepen zoals gewenst was. “Vooral op grond hiervan is gekozen voor de kandidaatstelling van een nieuwe persoon, die wel kan voldoen aan de verwachtingen van de partijleiding. Een van de zaken die gedurende de coördinatie van Padji in Wanica niet vlot verliep, was de accommodatie van nieuwe leden die zich wilden aansluiten bij de NPS. Zo werd er geen actie ondernomen om deze nieuwe mensen op te vangen. Onder deze groep behoren ook leden van andere politieke partijen”, zegt de NPS-topman.
Dat Padji heeft gekozen voor de HVB is volgens Rusland een fenomeen waar hij bitter weinig aan kan doen. De politieke topper neemt hierbij in ogenschouw de financieel-economische malaise in het land, waarbij politici hun eigen persoonlijke faciliteit als doel hebben en het algemeen belang teniet wordt gedaan. Maar Rusland vermeldt er ook bij dat slechts enkele individuen hun persoonlijk doel nastreven en hun heil gaan zoeken bij andere politieke partijen. Terwijl de NPS daarentegen gekenmerkt wordt door een veel grotere groei van nieuwe leden die zich aansluiten.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!