Personeel Milieubeheer in sitdownactie

Het personeel van Milieubeheer is nu in een sitdownactie van 10.00 tot 11.00 uur. De kledinggelden van het personeel zijn nu het onderwerp van de actie. De minister heeft de Algemene Bond Personeel Milieubeheer (ABPM) een ‘no work no pay’ schrijven doen toekomen. De COL stelt in een op 15 januari verstuurd schrijven naar de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) dat de minister haar probeert te intimideren. In tegenstelling tot de verklaringen van onder andere de president van Suriname wekt hij volgens de bond de indruk tekortkomingen van het ministerie met rancune dreigementen te versluieren.
De grondslag voor toekenning van kledinggeld voor de medewerkers van Milieubeheer is geënt op een overeenkomst/afspraak, die de ABPM met de werkgever heeft en intussen daarnaast een verworven recht is voor de medewerkers. Onder andere verwijst de minister naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. “Milieubeheer was in elk geval vanaf de jaren ’80 jarenlang al volwaardig toen het gezaghebbend directoraat ondergebracht werd bij in elk geval Onderwijs, Volksgezondheid en Binnenlandse Zaken.”
“Sedert 2010 is dit directoraat met een “gemitigeerde” naamgeving ondergebracht bij Openbare Werken. Helaas werd al gauw de mitigatie voortgezet, in tegenstelling tot de inzet van de medewerkers. Deze bejegening is totaal onterecht”, schrijft de moederorganisatie Confederatie voor Organisaties van Landsdienaren.
Er is volgens de COL alle mogelijkheid aan de minister geboden om te communiceren met de bond. Alles wijst er nadrukkelijk op dat de bewindsman het bestuur van de ABPM/COL heeft uitgelokt tot het voeren van actie, zodat hij zijn veronderstelde macht over de arbeiders zou kunnen bevredigen. De actie blijft voortduren tot de uitbetaling van de kleingelden een feit is. Aangaande de intimiderende brief deelt de bond de minister mee dat die aan de president wordt voorgelegd.

error: Kopiëren mag niet!