Familie geliquideerde Oemrawsingh momenteel in Guyana

1 Familie geliquideerde Oerawsingh  momenteel in GuyanaDe politie van Suriname is momenteel in overleg met de autoriteiten van Guyana om het stoffelijk overschot van de ondernemer Nitender Oemrawsingh zo snel mogelijk naar Suriname over te brengen. Uit het voorlopig onderzoek blijkt dat de politie van Guyana eerst de moordzaak zelf zal onderzoeken en daarna het lijk aan Suriname zal overdragen. De familie van het slachtoffer is thans in Guyana. De ondernemer is maandag in de vooravond geliquideerd. Zijn lijk, dat op het strand in Berbice te Guyana is aangetroffen door de plaatselijke politie, vertoont een schotverwonding aan het voorhoofd. Maandagavond was er een enorme drukte bij de woning van de familie Oemrawsingh aan de Vuurtorenweg te Nickerie nadat bekend werd dat hij was vermoord.
Oemrawsingh maakte vrijdag telefonisch contact met Kanhai
In deze zaak heeft advocaat Irvin Kanhai namens de familie op dinsdag alle formaliteiten vervuld om het stoffelijk overschot naar Suriname te krijgen. Volgens de advocaat zou Oemrawsingh zich dinsdag aanmelden bij hem op kantoor om samen naar de politie van Suriname te gaan. De advocaat geeft aan dat zijn cliënt naar Guyana was uitgeweken uit vrees voor zijn leven. Momenteel circuleren diverse foto’s op social media waarop duidelijk te zien is waar het slachtoffer is beschoten. De politie van Guyana heeft een huls alsook een mobiele telefoon van de ondernemer op de plaats van het delict aangetroffen. Volgens de berichtgeving van de Guyanese media heeft de politie van dat land het lichaam ontdekt bij een reguliere patrouille op het strand. Er zijn ter plekke ook sporen van een voertuig aangetroffen. Het lichaam is in het mortuarium van het ziekenhuis in Skeldon in het buurland geplaatst. Vooralsnog is nog geen arrestatie verricht in deze levensberovingszaak.
Zoals bekend zijn op dinsdag 8 januari containers met drugs aangetroffen op de Jules Sedney Haven. In totaal werden 2.344,5 kilo’s cocaïne onderschept. De politie onderzocht 8 containers met rijst en de hoeveelheid drugs werd onderschept. Uit het onderzoek blijkt dat deze lading klaar stond om verscheept te worden toen de cocaïne ontdekt werd door de Port Control Unit (PCU), die met steun van het Bureau voor Drugs en Criminaliteit van de Verenigde Naties (UNODC) is opgezet. Volgens berichten was Oemrawsingh de verscheper van de rijst. Het onderzoek duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!