Twee slaaphoudingen die u moet vermijden

1 Locomotorius 2
1 Locomotorius 21
1 Locomotorius 22Er is één ding in het leven waar we niet omheen kunnen. We moeten het doen. Anders overleven we het niet. En dat is slapen. Hoewel, velen van ons in een verkeerde houding slapen. Ook al staat u ´s morgens zonder lichaamspijnen op, wil dat nog niet zeggen dat uw slaaphouding goed is. Vandaag zullen we het hebben over de twee slechtste slaaphoudingen die u moet vermijden om ervoor te zorgen dat uw spieren, skelet en wervelkolom gezond blijven. Als u bepaalde lichamelijke klachten heeft, zoals nekhernia, gewrichtsontstekingen, beknelde zenuwen, schouderklachten, frozen schoulder moet u deze twee houdingen absoluut vermijden. Als u dat niet doet, vraagt u om meer problemen.
De eerste houding is slapen op de buik. U moet u voorstellen…U ligt op uw buik en moet uw hoofd op uw kussen of naar links of naar rechts draaien. Tenminste als u door wilt blijven ademen. Deze houding verschilt in wezen niet van de houding die achter uw computer zou hebben aangenomen, waarbij uw hoofd 7 tot 8 uren naar één kant gedraaid staat. Ons lichaam is daar zeg maar, niet voor ´gemaakt ´. Dus wat gebeurt er? Het lichaam gaat compenseren. Er zal een verandering in de structuur van de bandjes, spieren en het bindweefsel optreden. En het zal niet lang meer duren of u zult klachten in de nabije toekomst ervaren. Daarnaast kunnen uw ribben tijdens de ademhaling niet optimaal op en neer gaan. Omdat ze beperkt worden. U lichaam neemt dan minder zuurstof op wat ook niet bevorderend is voor uw gezondheid. Bedenk dus goed wanneer u weer op uw buik ligt, hoeveel schade u uw spieren, bandjes en zenuwen kunt toebrengen.
De andere slechte houding waar we het over willen hebben is die waarbij u op uw zij ligt en met uw hoofd steunt op uw kussen terwijl een arm onder of boven het kussen rust. Dus uw hand is dan boven uw hoofd. En vaak legt men de andere hand ook boven het hoofd. Dan zijn dus beide handen boven uw hoofd. De reden dat deze houding zo slecht is, heeft te maken met het feit dat u ontzettend veel druk zet op de kop van de bovenarm en dus op uw schouder. Mensen die zo slapen, hebben vaak schouderklachten en peesontstekingen of hebben die in het verleden gehad. Er lopen in het schoudergebied veel zenuwen en bloedvaten. Hoe vaak bent u ´s nachts niet wakker geworden met een doof gevoel (anansi ) in uw hand of vingers ? Dat u dan een paar keer een slaande beweging met uw hand moet maken om die tintelingen te laten verdwijnen. Dat komt omdat uw zenuwen door die slechte houding, te weinig bloed krijgen. Als dat bij u het geval is, zouden we u willen aanraden niet meer met uw beide handen boven uw hoofd te slapen. Want het zal de boel daar verergeren en de klachten in stand houden. Probeer uw handen laag voor uw lichaam te houden. Als u bijvoorbeeld schouderklachten rechts heeft; slaap dan op uw linkerzij, als u iemand bent die graag op zijn of haar zij ligt. Leg ook een kussen tussen uw bovenbenen en knieën. Heeft u geen klachten, verander dan regelmatig van (zijlig)houding. Het beste is om op uw rug te liggen. Plaats dan ook een kussentje onder uw knieën.
Behalve een goed bed en een goed matras, is een goede slaaphouding zeer belangrijk voor een goede nachtrust en het goed functioneren van het lichaam. Locomotorius hoopt dat u met deze tips binnenkort weer zal genieten van uw welverdiende nachtrust. Mocht u nog klachten hebben, het zij in de vorm van nekklachten, schouderklachten of klachten van andere aard; schroom niet om contact met ons op te nemen. Voor vannacht ; sweet dreams.
LOCOMOTORIUS, sportmedisch trainingscentrum
Wekelijkse rubriek m.b.t. vitaal ouder worden
Adres: Mr. H.J. Heylidystraat nr. 4 te Zorg en Hoop
Tel.: 8502091 / 400452
Website: www.fysiotherapiefitnesssuriname.com
E-mail: [email protected]
John Kiesel en Ricardo Bhola

error: Kopiëren mag niet!