Heftige strijd bij verkiezing NDP Wageningen

wageningeTwee lijsten in alle ressorten

De verkiezing van de subafdeling voor de Nationale Democratische Partij (NDP) in Nickerie wordt op zaterdag 12 januari gehouden. Er zal in alle vijf ressorten (Wageningen, Groot Henar, Nieuw-Nickerie, Oostelijke Polders en Westelijke Polders) gestemd worden, omdat er twee kandidatenlijsten zijn ingediend. Dit bevestigt Reon Gokoel, voorzitter van de subafdeling Wageningen, tegenover Dagblad Suriname. In dit ressort wordt één lijst aangevoerd door Rinesh Mangaldeen, terwijl de andere getrokken wordt door Gokoel zelf. De kandidaten op de lijst van Gokoel worden ondersteund door NDP-parlementariër en hoofdbestuurslid Rachied Doekhie. De volksvertegenwoordiger doet niet persoonlijk mee aan de verkiezingen. Deze week zal duidelijk worden op welke tijdstippen de stemming in alle vijf ressorten zal plaatsvinden. Wageningen is het enig ressort in het rijstdistrict waar de paarse partij ressortraadsleden bij de verkiezingen van 2015 heeft binnengehaald. Gokoel voegt eraan toe dat partijleden ondertussen al hebben aangegeven dat zij massaal aanwezig zullen zijn om hun stem uit te brengen. De kandidaten voor het bestuur duiden volgens hem de ‘Sranan bromkie’ uit vanwege de balans in etniciteit en gender. Daarnaast is er ook gekeken naar de achtergronden van de kandidaten. “Er is dus gewerkt volgens de profielbeschrijving aangegeven in de statuten”, aldus de subafdelingsvoorzitter.
Verkiezing nieuwe afdelingsvoorzitter en twee hoofdbestuursleden
Na de verkiezingen van de subafdelingen wordt ook de verkiezing van de afdeling gehouden, waar de afdelingsvoorzitter zal worden gekozen. De huidige afdelingsvoorzitter is Roy Dalloesingh. Hierna vindt gelijk de verkiezing voor het hoofdbestuur plaats. Nickerie moet twee personen voor het hoofdbestuur voordragen. Volgens Gokoel is het nog niet duidelijk wie deze twee plekken zullen invullen. Eerder werd via bronnen aangegeven dat de partijleiding de ogen gericht heeft op Kenneth Donk en Hanisha Jairam. Aangezien er twee lijsten in alle ressorten zijn ingediend, is de kans ook groot dat er meer tijd nodig zal zijn om zaken af te ronden.
Twee lijsten geen unicum
In Wageningen is de strijd enige tijd gaande. Op de lijst van Gokoel staan de volgende kandidaten: Reon Gokoel, Robin Lansdorf, Raymond Hira, Meredith Moor, Charles Lingaard, Macklon Tolies, Jurmen van Ommeren, Loreen Mezach, Erick Somowidjojo, Faranaz Roos, Verginia Millerson, Marcelien Amattaroedji, Glendeline Lynch, Rahimad Bhoelan en Manushka Bipat. Op de tweede lijst staan Rinesh Mangaldeen, Veronica Soediredjo, Marlon Turney en Graciella Romberg. Het is volgens Gokoel geen unicum dat er deze keer twee lijsten zijn ingediend. In het verleden is dit ook vaker gebeurd, maar werd er gaandeweg middels dialoog ernaar toe gewerkt om uiteindelijk een consensuslijst te presenteren. “Het gaat uiteindelijk erom dat je draagvlak moet hebben in de gemeenschap en in het bijzonder bij de leden”, aldus Gokoel.
Perikelen en geheime actie Abrahams
De krant publiceerde eerder dat een geheime actie van partijondervoorzitter Ramon Abrahams eind november voor grote ontevredenheid zorgde onder de NDP’ers in het rijstdistrict. De achterban was niet onder de indruk dat buiten de ruggen van de partijcoördinatie in het district om, nieuwe hoofdbestuursleden werden aangewezen. Hierdoor werd de verkiezing, die op 7 en 8 december 2018 gehouden zou worden, door de centrale verkiezingscommissie uitgesteld. De massameeting in Ocer op 28 december 2018 is hierdoor ook niet doorgegaan. Op die massameeting zouden ook de “zware jongens uit zware partijen” officieel worden verwelkomd, kondigde voorzitter Desi Bouterse op 9 november aan. Van de 25 plaatsen in het hoofdbestuur, worden drie opengelaten voor personen die uit andere partijen zullen overstappen naar de NDP.
FR

error: Kopiëren mag niet!